DÜNYA

'Beyoğlu Belediyesi, çöken binadaki her haneye 30 bin lira ödeyecek'

Hürriyet yazarı Cengiz Semercioğlu, Beyoğlu Belediyesi'nin zemin kayması nedeniyle geçen hafta çöken dört katlı binadaki her haneye 30 bin lira ödeyeceğini iddia etti. Semercioğlu ayrıca, mal sahibinin futbolcu Arda Turan'dan zararının tazminini istediğini ileri sürdü.
Sitede oku

Sütlüce'de çöken binada oturanlardan birinin, Cihangir'de garsonluk yapan bir tanıdığı olduğunu belirten Semercioğlu, "İlk günden beri gelişmeleri Mehmet’e soruyorum. Beyoğlu Belediyesi yakından ilgilenmiş evlerini kaybeden mağdurlarla. Hemen otele yerleştirmişler ve aileler halen otelde kalıyor" dedi.

Beyoğlu'nda heyelan tehlikesi: 4 katlı bina çöktü
Binada 6 hanenin yaşadığını belirten Semercioğlu, tanıdığına "Beyoğlu Belediye ne yaptı?" diye sorduğunu, karşılığında şu yanıtı aldığını aktardı:

"Kiracılara hane başına 30 bin lira vermeyi kararlaştırmışlar, ayrıca her aileye de hemen ev tutmasını söylemişler, 6 aylık kirasını da ödeyecekmiş belediye."

'MAL SAHİBİ ARDA TURAN'DAN ZARARIN TAZMİNİNİ İSTEDİ'

Hane sahiplerinin daire başına 80 bin lira istediğini ileri süren Semercioğlu, "Beyoğlu Belediyesi yıkılan ev için 30'ar bin lira ödeyecek" başlığıyla yayımlanan yazısında "Bina sahibiyle belediyenin görüşmeleri de sürüyormuş, mal sahibinin Arda Turan'dan zararın tazminini istediğini de öğrendim" ifadesini kullandı.

Yorum yaz