DÜNYA

Almanya, Erdoğan'ın duyurduğu 4'lü zirveyi teyit etmedi

Almanya hükümeti, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 7 Eylül'de Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye olarak İstanbul'da gerçekleştirileceğini açıkladığı zirveye katılımı doğrulamadı.
Sitede oku

İstanbul'da 4'lü zirve: Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye bir araya gelecek
Rus basınına konuşan Alman hükümetinden bir yetkili, Almanya'nın Suriye için farklı formatlarda çözüm arayışını desteklediğini ancak 7 Eylül'de yapılacağı belirtilen zirveye katılımı henüz doğrulayamayacağını ifade etti.

Alman yetkili, "Federal hükümet, krizin sona ermesi ve sivillerin acısının azalması için tüm partnerlerle ve krizin önemli taraflarıyla düzenli diyalog kurulmasını destekliyor. Hükümetin bu desteği sürdüreceğini düşünüyorum. Gelecekteki olası müzakereler hakkında bilgi veremem" dedi.

Erdoğan, Suriye'nin İdlib bölgesindeki çatışmalarla ilgili olarak yöneltilen bir soru sonrası Rusya, Almanya, Fransa ve Türkiye olarak 7 Eylül'de İstanbul'da bir zirve gerçekleştireceklerini duyurmuştu. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den İdlib'le ilgili olarak gerekli müdahaleleri yapmasını istediğini söyleyen Erdoğan, zirveye ilişkin de "Neler yapabileceğimizi görüşeceğiz. İstanbul'daki dörtlü buluşmada, bölgesel konuları ele alacağız" bilgisini vermişti.

 

Yorum yaz