DÜNYA

Brunson'ın avukatı, ev hapsi kararına itiraz etti

ABD'li papaz Andrew Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin ev hapsi kararına itiraz etti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da ABD'li Mevkidaşı Mike Pompeo ile Singapur'da Brunson konusunu görüşecek.
Sitede oku

Erdoğan ilk kez konuştu: Brunson'u pazarlık konusu yapmadık
FETÖ ve PKK adına casusluk yaptığı iddiasıyla İzmir'de yargılanan ABD'li papaz Andrew Brunson'ın 2 yıllık tutukluluğunun ev hapsine çevrilmesine itiraz geldi.

Hürriyet'ten Banu Şen'in haberine göre, Brunson'ın avukatı İsmail Cem Halavurt, müvekkilinin ev hapsinin ve yurtdışına çıkış yasağının kaldırılmasını talep etti.

İzmir'de 35 yıl hapis istemiyle tutuklu yargılanan papaz Andrew Brunson, geçen hafta adli kontrol kararıyla ev hapsine alınmıştı.

TRUMP İLE PENCE'DEN TEHDİT ÜZERİNE TEHDİT

Trump: Rahip Brunson uzun zamandır gözaltında tutulduğu için Türkiye'ye geniş çaplı yaptırımlar uygulayacağız
Brunson'ın tamamen serbest bırakılmasını isteyen ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, aksi durumda Türkiye'ye ciddi yaptırımlar uygulanacağını söylemiş, ABD Başkanı Donald Trump da benzer ifadelerin yer aldığı bir tweet atarak, Türkiye'ye geniş çaplı yaptırım uygulayacaklarını açıklamıştı.

ÇAVUŞOĞLU İLE POMPEO YÜZ YÜZE GÖRÜŞECEK

Öte yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşı Mike Pompeo ile 3 Ağustos'ta Singapur'da biraraya gelmesi bekleniyor.

KRİZDEN BERİ İLK OLACAK

ABD Başkan Yardımcısı Pence'den rahip Brunson açıklaması: Yaptırım uygulamaya hazırız
Bu, Trump'ın yaptırım tehdidinin ardından iki kez telefonda görüşen Çavuşoğlu ile Pompeo'nun gerginlik sonrası ilk buluşması olacak.

İki bakanın Türkiye'de ev hapsinde tutulan Brunson ile bu yüzden ABD'den yöneltilen yaptırım tehditleri konusunu görüşmesi bekleniyor.

LAVROV VE ZARİFİ İLE DE BİRARAYA GELECEK

Singapur'da Asya Uluslar Birliği Dışişleri Bakanları toplantısına katılacak Çavuşoğlu'nun ABD'li mevkidaşının yanısıra Rus ve İranlı mevkidaşlarıyla da görüşmesi bekleniyor.

Yorum yaz