DÜNYA

Çin polisi: Pekin'deki ABD Büyükelçiliği önünde 'havai fişek benzeri cisim' patlatıldı

Çin'in başkenti Pekin'deki ABD Büyükelçiliği binasının yakınında bir patlama gerçekleşti. Çin polisi 26 yaşındaki bir erkek şüphelinin binanın önünde 'havai fişek benzeri cisim' patlattığını ve bu kişinin dışında başka yaralanan olmadığını açıkladı.
Sitede oku

Pekin'deki ABD Büyükelçiliği'nin dışında yaşanan patlamanın ardından dumanların yükseldiği görüntüler sosyal medyadan paylaşıldı.

Trump'ın Pekin ziyaretinde nükleer çanta yüzünden kavga çıkmış
Olaydan yaklaşık 2 buçuk saat sonra Çin polisinden açıklama geldi.

26 yaşındaki bir erkeğin binanın önünde 'havai fişek benzeri şüpheli bir cisim' patlattığı ve bu kişinin dışında başka yaralanan olmadığını açıkladı. 

Şüphelinin Çin'in İç Moğolistan bölgesinden olduğu da gelen bilgiler arasında. Polis şüphelinin elinden yaralandığını ve başka yaralı olmadığını da belirtti.  Konuyla ilgili soruşturma başlatıldı. 

GLOBAL TIMES: BİR KADIN ELÇİLİK ÖNÜNDE KENDİNİ YAKMA EYLEMİ YAPTI

Çin resmi medyası Global Times ise  bu olaydan önce bir kadının  ABD büyükelçiliği önünde kendini yakma eylemi yaptığını ve polis tarafından bölgeden uzaklaştırılarak gözaltına alındığını duyurdu. Bu 2 olayın birbiriyle bağlantılı olup olmadığı bilinmiyor. 

Çin ve ABD arasındaki ilişkiler son dönemde 'ticaret savaşı' nedeniyle gerginleşse de ​çok sayıda Çinli gerek seyahat gerek eğitim gibi nedenlerle ABD'yi tercih ediyor. 

Bu nedenle patlamanın yaşandığı yerde insanlar elçilik işlemleri için sırada bekliyordu.

 

Yorum yaz