MULTİMEDYA

Erbil'de sadece kadınların girebildiği restoran

Sitede oku

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin (IKBY) başkenti Erbil'de sadece kadınların gidebildiği bir restoranın açıldı. Restoran çalışanları da sadece kadınlardan oluşuyor.

 

 

1 / 6
Irak Kürt Bölgesel Yönetimi'nin başkenti Erbil’de kadınlara özel bir restoran açıldı.
2 / 6
'Luxury Time' adlı restoranın işletme mezunu ve 23 yaşındaki sahibi Tara Muhammed İhsan, akşamları arkadaşlarıyla dışarı çıktığı zaman karşılaştığı 'gereksiz ilgiden' sıkıldığı için böyle bir restoran açtığını söyledi.
3 / 6
İşletmeci İhsan "Dışarı çıkmak istediğinizde, çok rahatsız oluyorsunuz çünkü herkes size bakıyor olacak" diyen İhsan "Bu yüzden kendim ve diğer kızların rahat hissetmeleri için böyle bir şeyi yapmaya düşünmek zorundaydım" dedi.
4 / 6
Şehirdeki restoranların genellikle erkeklere hizmet verdiğinden şikayet eden İhsan, "Buradaki tüm kafelerin sadece erkeklere ait olması haksızlık. Sadece kadınlara ait bir yerin olmasını niye kabul edemiyoruz?" diye tepki gösterdi.
5 / 6
Erkeklerin, restoranın tasarımına büyük özen gösterdiğine de değinen İhsan birçok erkeğin kapıya gelerek restoranın içine bakmaya çalıştığını ifade etti. İhsan "Böyle giderse güvenlik görevlilerini kapıya koyacağım" diye ekledi.
6 / 6
Restoran çalışanları da sadece kadınlardan oluşuyor.
Yorum yaz