MULTİMEDYA

Novosibirsk Hayvanat Bahçesi'nin gözdeleri: Manul yavruları

Sitede oku

Anneleriyle birlikte bahçenin açık alanlarına çıkmaya başlayan sekiz yavru, ziyaretçilerin birbiriyle oynamalarını izlemelerine fırsat tanıyor. Doğal yaşam alanı Orta Asya, Güney Sibirya ve Çin olan ve nesli hızla tükenen bu hayvanların görüntüleri, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
Mayıs ayında Novosibirsk hayvanat bahçesinde dünyaya gelen Pallas kedi (manul) yavruları artık bahçenin açık alanlarına çıkıp ziyaretçilerin kendilerini izlemelerine izin veriyor.
2 / 9
Pallas kedisi ya da manul, Orta Asya’nın mera ve bozkırlarına uzanan geniş ama dağınık bir popülasyona sahip, ufak bir kedi türüdür.
3 / 9
Manul yavrusu, annesiyle oynarken.
4 / 9
Pallas kedisi adını, türü ilk keşfeden ve “ikili adlandırma” Felis Manul olarak tanımlayan Alman doğa bilimci Peter Simon Pallas dan almıştır.
5 / 9
Pallas kedilerinin boyutları kabaca ev kedileri ile aynıdır. Vücutları 36-45 santimetre arasında değişir, kuyrukları 21-31 santimetre civarında uzunluğa sahiptir, ağırlığı ise 2.5-4.5 kilogram arasındadır. Şişkoymuş gibi durması ve kalın kürkünden ötürü hantal bir hayvan gibi gözükür.
6 / 9
Anne manul yavrusu ile.
7 / 9
Rusya'nın Novosibirsk kentindeki hayvanat bahçesinde yaşayan manul yavruları oynuyor.
8 / 9
Rusya’nın Novosibirsk kentindeki Novosibirsk Hayvanat Bahçesi’nde yaşayan anne manul (solda) yavrusuyla.
9 / 9
Manul yavrusu, annesini yakalamaya çalışırken.
Yorum yaz