MULTİMEDYA

2018 iPhone Fotoğraf Ödülleri’ni kazanan kareler

Sitede oku

2018 National Geographic Yılın Seyahat Fotoğrafçısı yarışmasında ödül alan çalışmalar
İlk iPhone modelinin ardından kısa bir süre sonra ortaya çıkan bu yarışma, bu zamana kadar yapılan en uzun süreli iPhone fotoğraf yarışması aynı zamanda. 2007’de Kenan Aktülün’ün kurduğu IPPAWARDS, dünyanın her yerinden başvuru yapan binlerce iPhone fotoğrafçısının eserleri arasından belirleniyor. Katılım ise sadece iPhone veya iPad ile çekilmiş fotoğraflarla yapılabiliyor. Katılım koşullarında bu fotoğrafların kişisel sosyal medya araçları dışında paylaşılmaması gerektiği kaydediliyor. Ayrıca her ne kadar Photoshop’la oynama yapılmasına izin verilmese de fotoğrafçıların iOS uygulamaları kullanarak düzenleme yapılmasına izin veriliyor.

Bu yılki yarışmanın çeşitli kategorilerinde birincilik kazanan bazı fotoğraflar, Sputnik’in derlediği seçkide.

1 / 12
İtalyan fotoğrafçı Massimo Graziani'nin 'Hücüm' isimli çalışması, Mimari kategorisinde birincilik ödülüne layık görüldü.
Yer: Roma, İtalya - iPhone 7 Plus ile çekildi
2 / 12
Yarışmanın 'Günbatımı' kategorisinde birincilik kazanan Finlandiyalı fotoğrafçı Sara Ronkainen'in çalışması.
3 / 12
Doğa kategorisinde birinciliğe layık görülen Türk fotoğrafçı Şükrü Mehmet Ömür'ün 'Sabah Sisi' isimli çalışması.
Yer: Toulouse, Fransa - iPhone 6S ile çekildi.
4 / 12
Natürmort kategorisinde birinci seçilen fotoğrafçı Fiona Bailey'nin 'Öğle yemeği' çalışması.
5 / 12
Fotoğrafçı Scott Woodward'ın Tayland sahilinde çekilen 'Salamah' isimli çalışması, yarışmanın Portre kategorisinde birincilik kazandı.
6 / 12
Charles Thomas'ın Manzara kategorisinde birincilik kazanan 'İnsan ve Doğa' isimli çalışması. Fotoğrafı nasıl çektiğini anlatan Thomas şunu söyledi:'Uçağın penceresinden görünen manzara beni her zaman etkilemiştir. O akşamüstü, Las Vegas’tan dönüş uçuşunda pencere kenarında bir koltuğa oturma şansım oldu. Manzaranın yavaş yavaş birbirinin kopyası evlerden oluşan şehir görünümünden gerçeküstü bir çöl manzarasına dönüşmesini izledim'.
Yer: Nevada ile Arizona arası - iPhone 8 Plus ile çekildi
7 / 12
Fotoğrafçı Robin Robertis'in Hayvanlar kategorisinde birinciliğe layık görülen 'İhtiyar yavru köpek “Django” isimli çalıması.
Django, Çin’in kuzeyindeki Hunan bölgesinde bulunan bir Budist manastırda doğup büyüyen Shaolin Temple Terrier cinsi bir köpek. Sahilde uzun yürüyüşler yapmaktan hoşlanan Django, Miles Davis dinlemeyi de çok seviyor. Yer: California - iPhone 7 Plus ile çekildi.
8 / 12
Fotoğrafçı Jonas Wyssen'in 'Poz verenler' isimli fotoğrafı, İnsanlar kategorisinde birinci oldu.
9 / 12
Alison Helena'nın 'Işık' isimli çalışması, Çiçekler kategorisinde birinci oldu.
Yer: Santa Barbara, California - iPhone 7 ile çekildi
10 / 12
Fotoğrafçı Mateusz Piesiak'ın 'Buzullar' isimli çalışması, Panorama kategorisinde birincilik kazandı.
11 / 12
'Sarı ve mavi Baiana' çalışması fotoğrafçı Alexandre Weber'e Yılın Fotoğrafçısı kategorisinde birincilik kazandırdı. Weber fotoğrafıyla ilgili şunları söyledi: 'Bu resim, Salvador de Bahia, Brezilya’da geçen bir kamyonun ardından spontane olarak çekildi. Geleneksel “baiana” kıyafeti giymiş bir kadın, çalışırken verdiği mola sırasında kamyonun arkasından bakıyordu'.
Yer: Salvador de Bahia, Brezilya - iPhone 6S ile çekildi
12 / 12
Fotoğrafçı Jashim Salam'ın 'Yerinden edilenler' isimli çalışması, yarışmada Yılın Fotoğrafçısı Büyük Ödülü'ne layık görüldü.
Fotoğrafta Ukhiya’daki Tangkhali mülteci kampı yakınlarında sağlık ve temizlikle ilgili bir farkındalık filmini izleyen Rohingya çocukları görüntülendi. Yer: Ukhiya, Bangladeş - iPhone 7 ile çekildi
Yorum yaz