DÜNYA

Somali'de Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında bombalı saldırılar: En az 6 ölü

Somali'nin başkenti Mogadişu'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınlarında meydana gelen iki bombalı saldırı ve Eş-Şebab militanları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada en az 6 kişinin hayatını kaybettiği bildirildi.
Sitede oku

Somali'de bomba yüklü araçlarla çifte saldırı: En az 21 ölü
Somali polisinden yapılan açıklamada asker üniforması giyen Eş-Şebab militanlarının başkent Mogadişu'daki Cumhurbaşkanlığı Sarayı yakınında bomba yüklü 2 aracı patlattığı, güvenlik güçleri ile çatışmaya girdiği ve saldırıda en az 6 kişinin öldüğü açıklandı.

Saldırı bir hafta önce Mogadişu'daki İçişleri Bakanlığı'na ait binaya yapılan, 9 kişinin hayatını kaybettiği saldırının ardından yaşandı.

AP'ye konuşan Yüzbaşı Muhammed Hüseyin aralarında bir intihar bombacısının olduğu 6 kişinin öldüğünü açıkladı. 3 Eş-Şebab militanının çatışmada öldürüldüğü belirtildi. Bazı kaynaklar ölü sayısını 10 olarak verdi.

Hüseyin şu anda bölgede sükunetin sağlandığını, bomba yüklü ilk aracın saray yakınındaki kontrol noktasında patlatıldığını, ikinci bomba yüklü aracın da ilk patlamadan kısa süre sonra infilak ettirildiğini belirtti.

El Kaide'ye bağlı Eş-Şebab  sıklıkla başkentte kritik noktalara saldırı yapıyor. Örgüt son saldırının sorumluğunu da üstlendi. 

Ülkede bir şeriat yönetimi isteyen örgüt ekimde Mogadişu'da bomba yüklü bir kamyonla saldırı düzenlemiş, ülke tarihinin en ölümcül saldırısında 500'den fazla kişi ölmüştü.

Yorum yaz