DÜNYA

Dodon: Rusya'ya karşı Batı'yla dostluk kurmayacağız

Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon, jeopolitik açıdan kimsenin kendilerini bir başkasına karşı kullanmasını istemediklerini, Rusya'ya karşı Batı'yla dostluk kurmayacaklarını söyledi.
Sitede oku

Dodon: NATO’nun Moldova ofisi parlamento seçimlerinden sonra kapatılabilir
Rusya'nın ev sahibi olduğu FIFA 2018 Dünya Kupası'nın final maçını izleyecek liderler arasında olan Moldova Devlet Başkanı İgor Dodon, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Moskova'da bir araya geldi.

Dodon görüşmede Moldova'nın pozisyonunun net olduğunu belirtti. Dodon "Herkesle dost olmak istiyoruz, ancak kimsenin jeopolitik açıdan bizi başkasına karşı kullanmasını istemiyoruz. Rusya'ya karşı Batı'yla dostluk kurmak gibi bir niyetimiz yok. Bizim pozisyonumuz bu" ifadelerini kullandı.

Dodon, hükümet ve parlamentonun aksini düşünebileceğini, ancak kasım ayında yapılacak seçimlerden sonra durumun değişeceğine inandığını ekledi.

Dodon, Transdinyester'deki krizin çözümünde son yıllarda gelişme görüldüğünü ve Rusya'nın bölgedeki barış gücünün de başarılı olduğunu ifade etti.

PUTİN: İLİŞKİLERİ NORMALLEŞTİRECEĞİZ

Putin de ikili ilişkilerin normalleştirmesi gerektiğini vurguladı. Görüşme sonrasında Facebook'tan açıklama yapan Dodon, ziyaretin iki ülke arasındaki stratejik ilişkilerin gelişmesine katkı sunmasını umduğunu belirtti.

Yorum yaz