DÜNYA

Trump'tan U dönüşü: May'i eleştirmedim, hepsi yalan haber

ABD Başkanı Donald Trump, Londra'yı ziyareti vesilesiyle verdiği röportajla 'sırtından bıçakladığı' İngiltere Başbakanı Theresa May ile bügünkü görüşmesinin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Trump defalarca May'in müthiş bir kadın olduğunu ve müthiş icraatlar yaptığını söyledi.
Sitede oku

Trump'tan önüne kırmızı halılar seren May'e 'sabotaj'
The Sun röportajının tam tersine konuşan Trump, Başbakan Theresa May'eövgülerdüzerken İngiltere ile serbest ticaret anlaşmasına da yeşil ışık yaktı.

İngiltere AB'den çıktıktan (Brexit) sonra na yaparsa yapsın kendisine uyacağını ve Brexit'in inanılmaz bir fırsat olduğunu söyleyen Trump, May'e ''Birlikte ticaret yapmayı garanti altına alalım'' dedi.

'MUHTEŞEM BİR TİCARET ANLAŞMASI YAPALIM'

ABD'nin İngiltere ile 'muhteşem' bir ikili ticaret anlaşmasını nihayete erdirmeyi dört gözle beklediğini dile getiren Trump, The Sun röportajındaki 'May'e Brexit anlaşmasını nasıl yapacağını söylediği, ama dinletemediğine' dair sözlerini de yalanladı.

''Ben kendisine sadece öneride bulundum, ama kendisi bunu çok vahşi bulmuş olabilir'' diyen Trump, Brexit'in çok zor, çok karmaşık bir durum olduğunu, May'den sadece adil ticaret yapmalarına imkan verecek şekilde Brexit anlaşmasını kotarmasını rica ettiğini belirtti.

NY Times: Trump, Putin'e 'aptal' Beyaz Saray yetkililerinin açıklamalarını göz ardı etmesini söyledi
'ABD'DEKİ SAFİ APTALLIK'

''ABD'deki safi aptallık yüzünden Rusya ile bir şey yapmamız çok zorlaşıyor'' diye yakındı.

Putin'le zirveden çok sıradışı bir şeyle çıkabileceklerini, kendisi için dünyadaki en büyük sorunun nükleer silahlanma olduğunu, nükleer silahları azaltma yönünde bir şey yaparlarsa bunun çok özel bir şey olacağını söyledi.

KIRIM YORUMU

Kırım'ın Ukrayna'dan Rusya'nın yönetimine geçmesiyle ilgili ''Obama döneminden bana devrolan felaketlerden, kötü ellerden biri daha… Kırım'la ilgili ne olacağını göreceğiz, ne olacağını bilseydim bile size söylemezdim'' ifadelerini kullandı.

ABD askerlerini Almanya'dan çekiyor mu?
'AVRUPA'DAN ÇEKİLME SORUSUNA YANIT'

NATO'nun masrafların yüzde 90'ını karşılayan ABD'den çok Avrupa için önemli olsa da büyük bir birleştirici güç olduğunu dile getiren Trump, ABD'nin askeri gücünü Avrupa'dan çekip çekmeyeceği sorusu üzerine ''Buradaki askerlerimizle Avrupa'nın kendisini korumasına yardımcı oluyoruz ve bundan hoşnutum'' dedi.

'GÖÇ ÇOK KÖTÜ BİR ŞEY'

Diğer yandan Avrupa'ya göçü eleştiren Trump, göçün çok olumsuz bir şey olduğunu, Avrupa için çok kötü olduğunu, Avrupa'nın kültürünü değiştirdiğini savundu. Avrupa'da çok zorlu şeyler olduğunu, terör saldırıları yaşandığını söyledi.

Trump'ın göçmen zulmüne ses kaydı darbesi: Sınırda ailelerinden koparılıp kamplara tıkılan çocuklar 'anne-baba' diye hıçkıra hıçkıra ağlıyor
'GÖÇE TEPKİ YÜZÜNDEN SEÇİLDİM VE BREXIT OLDU'

Kendisinin seçilmesinin de İngiltere'de referandumun Brexit'le sonuçlanmasının da sebeplerinden birinin göç olduğunu belirten Trump ''Ben Brexit olacağını öngördüm ve bu gerçekleşti'' değerlendirmesini yaptı.

'ANGELA'YA YİNE KUZEY AKIMI 2 ELEŞTİRİSİ

Yine Almanya Başbakanı Angela Merkel'den 'Angela' diye söz eden ve Almanya'nın Rusya ile Kuzey Akımı 2 anlaşmasını eleştiren Trump ''Bu boru hattı bir trajedi, korkunç bir hata. Almanya için çok kötü, NATO için de iyi değil. Rusya'ya milyarlarca dolar akıtıyor'' dedi. 

Almanya'nın enerjide Rusya'ya bağımlı olduğu iddiasını tekrarlayan Trump ''Biri senin üzerinde bu kadar büyük güç sahibiyken nasıl barış arayışı içinde olabilirsin'' diye konuştu.

Yorum yaz