DÜNYA

Trump'ı Londra'da on binlerce kişi protesto ediyor

Sitede oku

 

 

 

 

 

 

 

1 / 5
Trump'ın İngltere ziyareti Londra'da çoğunluğunu kadınların oluşturduğu on binlerce kişi tarafından protesto ediliyor. Bir festival havasında geçen prostesto gösterisine katılanlar ABD Başkanı'nı ırkçılık, kadın düşmanlığı ve işkenceyle suçlayan pankartlar taşıyor. Portland Place'ten başlayıp Oxford Circus yönünde devam eden protestolara katılanlar yanlarında getirdikleri tencere, tava, düdük ve davullarla ses çıkartıyor
2 / 5
Birçok esprili pankartın göze çarptığı gösteride eylemciler 'Pislik Trump', 'Bu bir direniş karnavalı', 'Bu koku da ne?', 'Herkesi seven annem seni sevmiyor', 'Trump hoşgelmedi', 'Trump evine dön' pankartları taşıdı.
Çok sayıda sivil toplum örgütünün de destek verdiği eylemde 'Trump'a hayır, KKK'ye (Ku Klux Klan) hayır, faşist ABD'ye hayır' sloganları atıldı.
3 / 5
Trump'ın Kraliçe Elizabeth'le buluşacağı Windsor'da ve ziyaret etmesinin eklendiği İskoçya'da da eylemler planlanıyor. Eylemlere katılan 42 yaşındaki Georgina Rose Donald Trump bir kadın düşmanı, şoven, homofobik, yabancı düşmanı ve gericiliği teşvik ediyor. Ayrıca küçücük elleri var" ifadesini kullandı. 32 yaşındaki Grant White adlı eylemci ise "Ben Brexit ve Trump karşıtıyım. Bir faşizm dalgası var ve bundan kurtulmalıyız" diye konuştu.
4 / 5
Protesto gösterileri sabah saatlerinde Parlamento meydanında toplanan kalabalığın 'Bebek Trump' balonunu uçurmasıyla başlamıştı. Eyleme katılan 25 yaşındaki ABD'li Brett Kirchner "Bir Amerikalı olarak, bence bu harika. Bu barışçı bir eylem ve buna hak veren çok sayıda insan var. ABD'de bu eyleme kızacak bazı insanlar olabilir, bunu küstahça bulanlar olabilir. Ama benden fotoğraf göndermemi de istediler. Trump'ı herkes sevmiyor" dedi.
5 / 5
ABD Başkanının İngiltere ve İskoçya'yı kapsayan 4 günlük ziyareti sırasında birçok şehirde geniş katılımlı protestoların devam etmesi bekleniyor
Yorum yaz