DÜNYA

Bir haftada ikinci kez Suriye İHA'sı-İsrail füzesi oyunu

Bu hafta ikinci kez Suriye tarafından insansız hava aracı sızdığını iddia eden İsrail ordusu, bugün de sınıra yaklaşan İHA'ya Patriot hava savunma sistemlerinden füze attığını duyurdu.
Sitede oku

İsrail: Suriye'den giren İHA'yı Patriot'la vurduk
İsrail ordusunun Twitter hesabından önce ''İlk rapor: Suriye'den İsrail'e yaklaşan bir İHA'ya yönelik bir Patriot füzesi ateşlendi'' paylaşımı yapıldı.

YİNE 10 KM İÇERDE VURULDU

Ardından İHA'nın İsrail topraklarının 10 km içinde Kinneret Gölü üzerinde vurulduğu açıklandı.

Haaretz gazetesi, İsrail'in kuzeyindeki Safed kentinin sakinlerinin patlama sesleri duyduklarını, gökyüzünde duman şeridi gördüklerini söylediğini aktardı.

Reuters haber ajansına göre Golan Tepeleri'nin Suriye tarafındaki bir görgü tanığı da İHA'nın düşürüldüğünü söyledi.

İsrail, Suriye'de 3 askeri hedefi vurdu
GÜNDEYDE KONTROL SURİYE HÜKÜMETİNDE

Suriye hükümet güçlerinin güneyde kontrolü sağlaması karşısında alarma geçen İsrail, çarşamba günü de Suriye tarafından Golan Tepeleri'ne insansız hava aracı sızdığını iddia etti. İsrail ordusuna göre kimliği belirsiz İHA, İsrail'in 10 km içine girdikten sonra Celile Denizi yakınında Patriot hava savunma sisteminden ateşlenen füzeyle imha edildi.

'ESAD'LA SORUN YOK, YETER Kİ'

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Suriye hükümetinin Golan için 1974 ateşkes anlaşmasına uymasını, İran ve Hizbullah güçlerini İsrail sınırından uzaklaştırmasını istiyor. Netanyahu, bu hafta Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'le görüşmesinin ardından, bunların sağlanması halinde Suriye'ye saldırmayacakları ve Devlet Başkanı Beşar Esad'la sorunları olmayacağını söylemişti.

Yorum yaz