YAŞAM

Fransız taraftardan Rusya hakkındaki uydurmaları bozan açıklamalar

2018 Dünya Kupası için Paris’ten Rusya’ya gelen Fransız taraftar, Batı basınında yayınlanan ve Rusya’yı ‘vahşi’ bir ülke olarak gösteren haberlerin saçma olduğunu belirtti ve gelip gelmeme konusunda kararsız kalan Fransızlara, ‘bu ülkeyi ziyaret edin’ çağrısında bulundu.
Sitede oku

Fransız taraftarlardan final sevinci
Sputnik'e konuşan Mo adındaki Fransız, Rusya'ya ilk kez geldiğini ve bundan hiçbir şekilde pişmanlık duymadığını söyledi. Mo, Rusya hakkında edindiği izlenimlerin, Fransız medyasında bu ülke hakkında yapılan haberlere aykırı olduğunu vurguladı.

Mo, "Rusların güler yüzlü ve misafirperver olması benim için hoş bir sürpriz oldu. Bu tutum medyada söylenenlere hiç benzemiyor. Ana akım medyasına inanılacak olursa, Rusya'nın vahşi bir ülke olduğu düşünülebilir, fakat bu kesinlikle böyle değil" dedi ve şöyle devam etti:

"Burada çok hoş insanlar var. Her defasında bir kulübe ya da bara gittiğimde, karşıma içki teklif eden bir Rus çıkıyor. İki gün önce tanıştığım Ruslarsa beni birlikte balık tutmaya davet etti."

Dünya Kupası'nda ilk finalist Fransa oldu, Belçika kupaya veda etti
Rus konukseverliğinin yanı sıra başkent Moskova'nın güzelliklerine de hayran kaldığını belirten Mo, "Her şey mükemmel. Çok etkilendim. Güzel bir şehir, çok temiz, geniş caddeler ve büyük binalar var" diye konuştu.

Rusya'ya gidip gitmeme konusunda kararsız kalan yurttaşlarına tüm şüpheleri bir kenara bırakıp, bu ülkeye gelmeye çağıran Mo, "Geliniz, mutlaka geliniz. Moskova'ya gelmeleri ve Rusları tanımaları gerekiyor. Rusya, çok çeşitli büyük bir ülke. Gelip kendi gözleriyle görmeleri lazım. Sevgili yurttaşlarım, buraya mutlaka gelin.

Halklarımızın birbirilerine yakın olduğunu düşünüyorum. Halkların arasındaki dostluk ya da bağlantılar siyasete bağlı değil. Rusya ve Fransa arasında yüzyıllardır süren ilişkiler var ve şu anki hükümet ne olursa olsun hiçbir şeyi değiştiremeyecek. Aramızda bağlantı var ve o hiçbir zaman kopmayacak" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz