DÜNYA

Eski Ukrayna Savunma Bakanı'ndan Poroşenko'ya sert çıkış: Yargılanmaktan kaçamayacak

Newsone kanalının haberine göre, eski Ukrayna Savunma Bakanı ve Sivil Duruş Partisi lideri Anatoliy Gritsenko, 9 Temmuz'da Brüksel'de düzenlenen Ukrayna-AB zirvesinin sonuçlarına değinerek Ukrayna Devlet Başkanı Pyotr Poroşenko'nun devlet başkanlığı görevindeyken işlediği suçlardan dolayı yargılanacağını savundu.
Sitede oku

Putin ve Poroşenko bir ay içinde ikinci kez görüştü
Gritsenko, Poroşenko'nun mahkemede yargılanmaktan kaçamayacağını iddia ederek, "Yanukoviç, Yusçenko, Kuçma, Kravçuk'un devlet başkanlığı koltuğunda oturduğu dönemlerde bile bu kadar üst düzey zirve sırasında ‘Yolsuzlukla Mücadele Mahkemesi'ni kurmadınız', ‘Değişikliklerin yapılması lazım', ‘Yolsuzlukla mücadeleyi güçlendirmelisiniz' gibi ifadelere yer verilmemişti. Devlet Başkanı Poroşenko ise bunun üzerine gülümsüyor, Avrupa liderleriyle öpüşüp tokalaşıyor ve bütün bu sözlerin kendisiyle alakalı olmadığını düşünüyor" ifadelerini kullandı.

Ukraynalı siyasetçi, ‘yolsuzluğa batmış' kişinin Ukrayna'yı temsil ettiği için utandığını sözlerine ekledi.

Ukrayna'da devlet başklanlığı seçimleri 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak. Son seçim anketlerinin sonuçlarına göre, Gritsenko ikinci sıraya yerleşip Batkivsçina Partisi lideri Yuliya Timoşenko'yu takip ediyor.

 

Yorum yaz