MULTİMEDYA

Suriye ordusunun kontrol sağladığı Ürdün sınırından görüntüler

Sitede oku

Sınır boyunca neredeyse 20 kilometre çatışmasız ilerleyen  hükümet güçlerinin Suriye-Ürdün sınırının bu kısmını kontrol altına alması, Rus askeri yetkililerin bu bölgeyi elinde tutan yasadışı silahlı oluşumlarla gerçekleştirdiği görüşmeler sonucu mümkün oldu. Sputnik muhabirinin çektiği ve sınır bölgesindeki durumu yansıtan fotoğraflar, derlediğimiz seçkide.

1 / 6
Suriye sınır muhafızları, Dera bölgesinde Ürdün sınırına çıkarak kontrol altına alınan bölgeye teçhizat ve asker takviyesi yaptı.
2 / 6
Suriye ordusu, Dera bölgesinde Ürdün sınırına çıkarak yaklaşık 6 kilometrelik bir hat boyunca kontrol sağladı.
3 / 6
Suriye ordusu, Dera şehri yönünden Nusra'nın bölgenin doğusundaki önemli kalelerden biri olan Sayda şehri yönünde militanlara karşı operasyon gerçekleştiriyor.
4 / 6
Rusya’nın desteğiyle Deraa’daki operasyonuna devam eden Suriye ordusu, Ürdün sınırındaki Nasib sınır kapısının kontrolünü ele aldı.
5 / 6
Suriye sınır kuvvetleri mukavemet noktalarını güçlendirmek ve El Nusra (Yeni adıyla Fetih el Şam) için ağır teçhizat, tank ve piyade birlikleri göndermeye devam ediyor.
6 / 6
Deraa’daki sınır kapısının başarıyla ele alınması Rusya’nın yasadışı örgütlerin liderleriyle yaptığı müzakereler sayesinde gerçekleşti.
Yorum yaz