DÜNYA

Putin, Astana’yı St. Petersburg’la karşılaştırdı

Rusya lideri Vladimir Putin, Kazakistan’ın başkenti Astana’nın gelişimindeki rasyonellik ve güzelliğe dikkat çekerek, onu doğmuş olduğu St. Petersburg’un bir zamanki gelişimiyle karşılaştırdı.
Sitede oku

Astana’da göçebe Türk halkları kültürü rüzgarı esti
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Kazakistan Devlet Başkanlığı Teleradyo Kompleksi yöneticisi Yerlan Bekhojin'e verdiği röportajda, Astana'nın yeni bağımsız Kazakistan'ın başkenti olduğu ilk yıllardan beri kentin gelişimini takip ettiğini aktardı.

Putin, "İlk önce (Astana) küçük ve mütevazi bir Sovyet kasabasıydı. Fakat son 20 yıl içinde buradaki gelişmelerin, mucize olmasa da sadece Kazakistan'ın yaşamı açısından değil, tüm bölge için olağanüstü bir olay olduğunu düşünüyorum. Çünkü Astana gerçekten bağımsız, egemen bir devletin başkenti oldu. Astana hem modern mimariyi, hem de ulusal renkleri birleştiriyor. İkinci olaraksa, kentte her şey programa uygun bir şekilde gelişiyor" diye konuştu.

Rus lider, "Birinci Petro zamanında St. Petersburg'un gelişimine benzer bir süreç söz konusu. Çünkü kentin gelişimini, her şeyin var olacak, fakat aynı zamanda her şeyin hem güzel hem de rasyonel olacak şekilde sağlama fırsatı var. Bu nedenle, böyle bir şehri ve başkenti geliştirmenin, Kazakistan'ın büyük bir başarısı olarak görüyorum" ifadelerini kullandı.

Putin ayrıca Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev'in, ülkenin başkentinin Astana'da kurulması fikrinin mimarı olarak sunduğu önemli katkılara da dikkat çekti.

Yorum yaz