DÜNYA

Yurtlarına dönmek isteyen Suriyelilere ‘Hizbullah' yardımı

Lübnan'da İran destekli Şii hareket Hizbullah'ın lideri Hasan Nasrallah, yurtlarına dönmek isteyen Suriyeli sığınmacılara yardım komitesi kurma talimatı verdi.
Sitede oku

Çalışmalarına başlayan komite, ofisler açarak evlerine dönmek isteyen Suriyelilerin listelerini hazırlamaya başladı.

‘Suriyeli sığınmacıları evlerine döndürme projesinin' yöneticilerinden biri olan Lübnan parlamentosunun eski Hizbullah milletvekillerinden Navar el-Sahili, Sputnik'e verdiği demeçte konuyla ilgili açıklamalarda bulundu.

Lübnan Meclis Başkanı: Hizbullah ve İran, Suriye özgürleşene kadar ülkeyi terk etmeyecek
El-Sahili, "Ülkenin çeşitli bölgelerinde 9 ofis açtık, başlangıcı yaptık. Ofislere Suriyeliler gelerek, gerekli formları dolduruyor. Ardından belgeleri Lübnan ve Suriye'deki gerekli tüm mercilere yolluyoruz. Hareket etmek için yeterli sayıda kişi toplandığında gerekli her şeyi hazırlayacağız. Suriyelilere vatanlarına güvenli ve kolay bir dönüş garantisi veriyoruz" diye konuştu.

Hizbullah hareketinin Suriye yönetimi ve Lübnan iç güvenlik teşkilatıyla koordineli bir şekilde çalıştığına dikkat çeken el-Sahili, hareketin sağladığı yardımdan kaç kişinin faydalanacağını ise geleceğin göstereceğini, bu konuda tahmin yürütmek için henüz erken olduğunu kaydetti.

El-Sahili, "Bu işi gönüllü olarak yapıyoruz, çünkü Suriyelilere evlerine bir an önce dönmeleri için yardım etmek istiyoruz. Bu konuyu büyük ölçüde onların Lübnan'da bulunmasının ülke ekonomisine, altyapısına ve iş piyasasına ek yük getirdiği için ele aldık. Her şeyden önce Lübnanlıların çıkarlarını savunuyoruz. Suriyeli kardeşlerimizi çok seviyoruz, fakat Lübnanlıların da biriken sorunlardan dinlenmeleri gerekiyor" ifadelerini kullandı.

 

Yorum yaz