DÜNYA

'Voodoo bebeği' kullanarak beş kadını fuhuşa zorlayan hemşireye 14 yıl hapis

İngiltere'de 'Voodoo bebeği' kullanarak 5 Nijeryalı kadını fuhuş yapmak üzere Almanya'ya göndermeye zorlayan bir hemşire 14 yıl hapse mahkum edildi.
Sitede oku

Londra'da yaşayan bir İngiliz hemşirenin, 'Voodoo bebeği' kullanarak kontrol altına aldığını iddia ettiği 5 nijeryalı kadını fuhuş yapmak üzere Almanya'ya göndermeye çalıştığı öğrenildi.

Yargıç Richard Bond, Liberya doğumlu hemşire Josephine Iyamu'nun 'aşağılık' bir suç işlediğini belirterek, beş kurbanının hayatlarını korkuyla geçirmesine sebep olmasından ötürü suçlu bulunduğunu söyledi.

Kadınların Kuzey Afrika ve Akdeniz'den İtalya'ya yolculuk yapmak zorunda kaldıkları için 'gerçek ve önemli' bir ölüm riskiyle karşı karşıya kaldıkları belirtildi.

ABD’de küçük bir kız büyü ayininden sonra sakat kaldı
Yargıç Bond, "İnsan ticareti iğrenç bir suçtur. Mahkemeler, bu aşağılık ticarete katılanları caydırmak için meseleyi her zaman ciddi biçimde ele almalıdır" dedi ve "Kurbanlarınızın beşi, İtalya'da bir kampa sokulmadan önce, bulundukları tekneden kurtarılmak zorunda kaldı. Siz ise potansiyel tehlikeleri biliyordunuz ancak hiç umursamadınız" ifadelerini kullandı.

​51 yaşındaki Iyamu, İngiltere'nin merkezindeki Birmingham kraliyet mahkemesinde modern kölelik eyleminde bulunmaktan ötürü suçlu bulundu. Mahkeme ayrıca, zanlının daha önce 'juju' törenleri denilen ritüller esnasında kadınları para vermeye zorladığı ve kurbanlarını tavuk kalpleri yiyerek solucan kanı içirmeye zorladığını ortaya çıkardı.

Yorum yaz