DÜNYA

Suriye ordusundan Lazkiye’deki terör yanlılarına gece operasyonu

Suriye’nin Lazkiye bölgesinde bazı terör örgütleri, faaliyetlerini sürdürüyor. Türkiye sınırına yakın bölgelerde mevzilenen Doğu Türkistan İslami Hareketi ve İdlib’le sınır bölgesinde varlık gösteren ‘Suriyeli Türkmen Grubu’ bu yakınlarda Suriye ordusunun mevzilerine ve sivil yerleşimlere birkaç kez saldırı girişiminde bulundu.
Sitede oku

Lazkiye: Teröristlerin roketli saldırılarına Suriye ordusunun yanıtı
Sputnik'e konuşan Suriye ordusundan bir kaynak, ‘ordunun son birkaç gündür ve özellikle El Nusra Cephesi (yeni adıyla Fetih el Şam) örgütünün Grad çok namlulu roketatarlarla Lazkiye'ye saldırmasının ardından militanlara topçu atışlarını yoğunlaştırdığını' söyledi. Yetkili, militanların fırlattığı top mermilerinden bir tanesinin, bir evin çatısını deldiğini, şans eseri hiç kimsenin yaralanmadığını aktardı.

‘Militanların, ordunun karşı ateşiyle imha edileceğinden endişe ettikleri toplarını yük taşıtlarıyla sürekli olarak taşıdıklarını' kaydeden yetkili, topları taşıyan kamyonların imha edilmesinde Suriyeli askerlerin gece operasyonlarının etkili olduğunu vurguladı.

Videoda, Suriye ordusunun Lazkiye'nin kuzeyinde, Türkiye ile sınır bölgede yer alan Kabbani köyü çevresinde mevzilenen Doğu Türkistan İslami Hareketi'ne karşı düzenlediği operasyon görüntülendi.

Yorum yaz