DÜNYA

Diyarbakır'dan Kılıçdaroğlu'na 'olağanüstü kurultay' çağrısı

CHP İl ve ilçe örgütlerinin peş peşe yaptığı 'olağanüstü kurultay' çağrıları devam ediyor. Birçok ilin ardından bugün de Diyarbakır’daki 11 kurultay delegesi partilerine olağanüstü kurultay çağrısı yaparak "CHP’yi ancak sol değerleri önceleyen, bilimsel, politikaya inanan, halktan kopuk olmayan liyakatlı kadrolar başarıya taşıyabilirler" dedi.
Sitede oku

24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği Genel Seçimleri’nin ardından CHP'de olağanüstü kurultay yapılması için peş peşe çağrılar yapılıyor. Bursa, Afyonkarahisar ile Kayseri’nin ardından CHP’nin Diyarbakır’daki kurultay delegeleri de çağrı yaptı.

Düzenledikleri basın toplantısı ile partilerine olağanüstü kurultay çağrısı yapan CHP’li 11 kurultay delegesi, partinin değişime ihtiyacı olduğunu kaydetti. Kurultay Delegesi Veli Şimşek 22 kurultay delegesinin bulunduğu Diyarbakır’da 11 delegenin bu çağrıyı yaptığını ve önümüzdeki günlerde en az 5 delegenin daha destek vereceğini söyledi.

CHP'den İnce'nin olağanüstü kurultay teklifine ret: Tam mutabakatla genel başkanın yanındayız
'CHP’Yİ ANCAK SOL DEĞERLERİ ÖNCELEYEN KADROLAR BAŞARIYA TAŞIYABİLİR'

Şimşek olağanüstü kurultay çağrısının nedenlerini şöyle açıkladı: "Mevcut yönetim anlayışı ile sonuncusu 24 Haziran olmak üzere dokuz seçim kaybettik. Gelinen bu aşamadan sonra mevcut yönetim kadrosu ve anlayışı ile devam edilmesi durumunda bir başarının gelmeyeceği aşikardır. CHP Parti Meclisi’nden genel başkanlığa kadar varan köklü yapısal bir değişimin olması kaçınılmaz bir hal almıştır. Biz Diyarbakır kurultay delegeleri olarak CHP’de değişimin tam demokratik bir tüzükle mümkün olabileceğine inanıyoruz. CHP’yi ancak sol değerleri önceleyen, bilimsel, politikaya inanan, halktan kopuk olmayan liyakatlı kadrolar başarıya taşıyabilirler. Değişimin sağlanabilmesi için CHP’nin acilen olağanüstü kurultaya gitmesi elzemdir. Biz Diyarbakır kurultay delegeleri olarak tarihi sorumluluk bilincimizle genel başkanımız sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun CHP’yi biran önce olağanüstü bir kurultaya taşımasını talep ediyoruz."

Yorum yaz