DÜNYA

'İdamdan yanayım' diyen Özhaseki: Avrupa Birliği diye bir engel var

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, idam cezasından yana olduğunu belirterek, "Avrupa Birliği diye bir engel var. Lehine ve aleyhine şekilde teraziye konulduktan sonra Meclis'in takdiri eğer idamdan yana olursa, ki ben idamdan yanayım, bunu açıkça söyleyeyim. Önümüzdeki günlerde gelişmeleri birlikte takip edeceğiz" dedi.
Sitede oku

Kayseri'den 24 Haziran'da yapılan genel seçimde AK Parti milletvekili seçilen Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, adliyede düzenlenen törenle mazbatasını aldı.

Erdoğan'dan idam yanıtı: Yavaş yavaş
Tören sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Özhaseki, son dönemde dile getirilmeye başlanan 'idam' taleplerine ilişkin şunları söyledi:

"Özellikle 15 Temmuz darbe girişiminden sonra vatandaş, bunu yapanların idam edilmesini istedi. Bu konu Cumhurbaşkanımızın dediği gibi bir Anayasa meselesi. Anayasa da Meclis'te çoğunluğu sağladığınızda yapılacak bir şey. Özellikle son birkaç gündür gündemi meşgul eden, içimizi yakan, hepimizi öfkelendiren çocuklarla ilgili bu konularda da idam işi biraz daha yükselmiş görünüyor; ancak bunun enine boyuna tartışılması lazım. Avrupa Birliği diye bir engel var. Lehine ve aleyhine şekilde teraziye konulduktan sonra Meclis'in takdiri eğer idamdan yana olursa ki ben idamdan yanayım, bunu açıkça söyleyeyim. Sayın Cumhurbaşkanımız da Meclis'ten böyle bir karar çıkarsa onaylayacağını söylemişti. İnşallah önümüzdeki günlerde gelişmeleri birlikte takip edeceğiz."

Yorum yaz