DÜNYA

Kocaoğlu: 24 Haziran, CHP'de acil değişimi zorunlu hale getirdi

CHP'de genel başkanlık tartışmaları devam ediyor. En son olarak İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li başkanı Aziz Kocaoğlu, 24 Haziran'da yapılan seçimlerin partide 'acil bir değişimi zorunlu hale getirdiğini' söyledi ve bu değişimin genel başkan Kılıçdaroğlu'nun öncülüğünde olması gerektiği görüşünü dile getirdi.
Sitede oku

'CHP karışmadı' diyen İnce: Gizli ajandalarım yok
Kocaoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, 24 Haziran'da gerçekleştirilen Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi'nin ardından oluşan tablo ve CHP'de yaşanan son gelişmelere ilişkin şunları kaydetti:

"24 Haziran seçimleri, Cumhuriyet Halk Partisi'nde acil bir değişimi zorunlu hale getirmiştir. Kamuoyu ve parti tabanının talebi de bu doğrultudadır. Söz konusu değişimin Sayın Genel Başkanımızın öncülüğünde gerçekleşmesi, partimize büyük güç katacaktır. Bu düşüncelerimi kamuoyuyla saygıyla paylaşırım."

24 Haziran'da Muharrem İnce'nin CHP'den yüzde 8'lik bir oranda farklı oy alması sonrası partide bazı değişiklik talepleri gündeme getiriliyor. Ancak bazı kesimlerden gelen taleplere rağmen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kurultayı toplamayacağını açıkladı.


Yorum yaz