DÜNYA

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, Poroşenko’nun ‘AB üyeliği’ açıklamasını düzeltti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukraynalı mevkidaşı Pyotr Poroşenko’nun iki ülkenin 2025 yılına kadar Avrupa Birliği’ne üye olacağı yönündeki ifadesini düzeltti.
Sitede oku

AB'den Sırbistan'a çıkarma: 'İstikrar getirmek istiyoruz'
Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, bir heyetle ziyaret ettiği Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da Vucic ile görüştü. İki ülke lideri önce medyaya kapalı yüz yüze görüşmenin ardından iki heyetin katılımıyla büyük bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının ardından düzenlenen ortak basın toplantısında Ukrayna lideri, her iki ülkenin 2025 yılına kadar AB üyesi olacağından emin olduğunu dile getirdi.

Misafirinin bu açıklamasını değerlendiren Sırbistan lideri Vucic ise şöyle konuştu: "Sayın Poroşenko neden benden daha başarılı bir politikacı? Çünkü büyük bir iyimserlik içinde 2025'i duyurdu. İkimiz de bunu umuyoruz ama şunu söylemem gerekir ki ben Sırbistan vatandaşlarına bunu garanti edemem. Sadece mümkün olan her şey yapacağımıza söz verebilirim. Olur mu olmaz mı, bu sadece bize bağlı bir şey değil".

Vucic, "Sayın devlet başkanı, ben hiçbir zaman bunu söylemedim çünkü bunu insanlarımıza ‘satabilecek' kadar çekici ve enerjik değilim. Ben onlara çalışacağımızı söylüyorum. Başarır mıyız, bakacağız" diye kaydetti.

Yorum yaz