DÜNYA

Rusya: Güney gerilimi azaltma bölgesindeki 27 yerleşim, Suriye hükümetinin tarafına geçti

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi, güney gerilimi azaltma bölgesindeki 27 yerleşim biriminin Suriye hükümeti tarafına geçtiğini duyurdu.
Sitede oku

Zaharova'dan AA'ya tekzip: Güney gerilimi azaltma bölgesine ilişkin anlaşmadan çekilmedik
Merkezden yapılan açıklamada, "Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi tarafından geçen hafta yürütülen görüşmeler sonucunda Kuneytra, Suveyda ve Dera kentlerindeki gerilimi azaltma bölgesinde yer alan 27 yerleşim birimi gönüllü olarak ateşkes rejimini katıldı ve Suriye hükümetinin tarafına geçti" dendi.

Bu yerleşim birimlerinde hükümete bağlı yönetim organlarının çalışmalarına yeniden başladığını, sosyal altyapının yeniden inşası ve insani yardım ulaştırılması için hazırlıklar yapıldığını belirten merkez, "Güney gerilimi azaltma bölgesinde teröristlerin kontrolünde bulunan bölgelerden, Suriye'nin diğer bölgelerinden ve komşu ülkelerden dönen sığınmacıların kabulü ve yerleştirilmesi için gereken koşulların oluşturulmasına özel önem veriliyor" ifadelerini kullandı.

Merkez, söz konusu yerleşim birimlerindeki sakinlerin yerel silahlı grupların liderleriyle barış sağlanması için yapılan görüşmeleri organize eden Rus askerini ve Rus askeri polisini çok sıcak karşıladığını da belirtti.

 

Yorum yaz