DÜNYA

Prenses Ayako'nun müstakbel kocasını takdimidir

Japon imparatorluk ailesinde soylu kökenleri olmayan biriyle evleneceğini açıklayan ikinci prenses olan Ayako, müstakbel kocasını tüm Japonya ile tanıştırdı.
Sitede oku

Prenses Ayako ile bir denizcilik şirketinde çalışan Kei Moriya, basının karşısına geçerek ilişkilerini ve gelecekle ilgili planlarını anlattı.

Japonya'da halktan biriyle evlenmeyi seçen ikinci prenses
İLK BAKIŞTA AŞK

Basın mensuplarının karşısında mahçup mahçup kıkırdayan çiftin ilişkileri epey hızlı ilerlemiş.

İmparator Akihito'nun kuzeni Prens Takamodo'nun eşi Prenses Takamodo, kızı Ayako'yu hayır işleri faaliyetleri çerçevesinde aralık ayında Kei Moriya ile tanıştırmıştı.

HEMEN EVET YOK

İlk tanıştıklarında kanının Moriya'ya (32) kaynadığını itiraf eden Ayako (27), buna rağmen kısa zaman sonra birlikte çıktıkları yemekte evlilik teklifi aldığında hemen evet demediğini belirtti.

''Bu yıl bir restoranda yemek yerken bana evlilik teklif etti. Çok ani oldu, o yüzden düşünmek için zaman istedim'' diyen prenses ''İlişkimiz ailelerimizi, arkadaşlarımızı, tanıdıklarımızı dahil eden şekilde derinleştiğinde kararımı verdim ve teklifi kabul ettim'' bilgisini verdi.

Japonya'da 200 yıl sonra bir ilk niteliğindeki yasaya onay
İMPARATORLUK AİLESİ KÜÇÜLÜYOR

Ayako, halktan olmayan birisiyle evlilik yemini ettiğinde imparatorluk ailesini terk etmek zorunda kalacak. Böylece Japon imparatorluk ailesi üyelerinin sayısı 18'e inecek.

Bu konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçınan prenses, ''Gerçekten de imparatorluk ailesi küçülüyor. Ama imparatorluk sistemi hakkında yorum yapmayacağım, bu soruları yanıtlayacak konumda değilim'' diye konuştu.

AKİHİTO YAŞLI VE HASTA

Japonya'da 200 yıl sonra bir ilk: İmparator Akihito, 2019'da tahttan çekilecek

Prenses Ayako ile müstakbel kocasının basın toplantısı düzenlediği gün İmparatorluk Sarayı Ajansı da İmparator Akihito'nun (84) rahatsızlıklarını nüksettiğini duyurdu.

Akihito'nun serebral anemi nedeniyle beynine yeterince kan gitmediğinden uyuşukluk ve baş dönmesi geçirdiği, o günlük kamusal görevlerini yerine getiremeyeceği açıklandı.

EKSELANSLARINDAN ONAY VE TEBRİK

Bu yüzden basın toplantısı öncesi imparatorla görüşemese de imparatoriçe ile biraraya gelen Ayako, ''Ama Ekselansları hanımefendiyle görüştüm ve hem İmparator hem de İmparatoriçe'nin sıcak ve kalpten tebriklerini aldım. O tebrik sözlerini kalbimin en derinlerinde tutmak istiyorum'' dedi.

Yorum yaz