DÜNYA

Iraklı yetkili: Suriye sınırındaki duvar, kaçaklığı durduracak

Irak’ın Ka’im ilçesinin başkanı Ahmed Jadyan, teröristlerin hareketini ve kaçakçılığı engellemek için Suriye sınırına 10 kilometrelik duvarın örüldüğünü belirterek, duvarın Ürdün sınırına kadar uzatılmasının planlandığını kaydetti.
Sitede oku

Irak, IŞİD'e karşı Suriye sınırına dikenli tel örüyor
Irak medyası, Irak ordusunun IŞİD'e karşı Suriye sınırına dikenli tel duvarı ördüğünü bildirmişti.

Haberi Sputnik'e değerlendiren Jadyan, "Irak ordusu, Ka'im ilçesinin Suriye ile sınırına 10 kilometrelik duvar ördü. Gelecekte bu duvarın Ürdün sınırına uzatılması planlanıyor. Amaç, teröristlerin hareketini ve iki ülke arasındaki kaçak mal ticaretini engellemek" diye konuştu.

Şimdilik duvarın bütün Irak-Suriye sınırı boyunca inşasının söz konusu olmadığını söyleyen ilçe başkanı, önce Ka'im'deki duvarın etkinliğinin test edileceğini kaydederek, "İlçemizde sürekli teröristler sınırı geçerek topraklarımıza sızıyor, kaçak silah ticareti yapılıyor, hayvanlar ve sigara gibi kaçak mallar taşınıyordu" dedi.

Irak Sınır Muhafızları Komutanı Hamad Abdullah İbrahim, Suriye sınırına yapılan duvarın termal kameralarla donatıldığını, duvar boyunca gözetim kulelerinin inşa edildiğini ve askeri birliklerin konuşlandırıldığını açıkladı.

İbrahim, "IŞİD'den gelebilecek her türlü tehdide karşı koruma amacıyla Suriye sınırı boyunca güvenlik kalkanının oluşturulması sürecinin hızlandırılması gerekiyor" diyerek bunun için yaklaşık 3.4 milyon dolara ihtiyaç olduğunu kaydetti.

Yorum yaz