MULTİMEDYA

Orman yangınlarıyla boğuşan Kaliforniya’dan çarpıcı kareler

Sitede oku

Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Dairesinden yapılan açıklamada yaklaşık 50 kilometrekarelik bir alana yayılan yangının ancak yüzde 17 oranında kontrol altına alınabildiği belirtildi. 9 binden fazla itfaiye görevlisi ile 100 helikopterin katılımıyla yangın söndürme çalışmalarının yürütüldüğü Kaliforniya’dan çarpıcı görüntüler, Sputnik’in galerisinde.

1 / 9
ABD'nin Kaliforniya eyaletinde yer alan Yolo County'de orman yangınları nedeniyle yüzlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.
2 / 9
Kuzey Kaliforniya'da hafta sonu hızlı bir şekilde şiddetini arttıran orman yangınları nedeniyle yerleşim yerlerinde tahliyeler başlarken, binlerce hektarlık alan tahrip oldu.
3 / 9
Yangını söndürme çalışmalarına 9 binden fazla itfaiye görevlisi ile 100 helikopterin müdahale ettiği belirtildi.
4 / 9
Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Dairesinden yapılan açıklamada yaklaşık 50 kilometrekarelik bir alana yayılan yangının ancak yüzde 17 oranında kontrol altına alınabildiği belirtildi.
5 / 9
Yangını söndürme çalışmalarına katılan helikopter.
6 / 9
Eyalette son yıllarda yaşanan kuraklığın bitki örtüsünü kurutmasıyla büyük ölçekli orman yaygınlarının arttığı gözleniyor.
7 / 9
Kaliforniya Orman ve Yangın Koruma Dairesi'nden yapılan açıklamada, Yolo ilçesinde bazı kırsal bölgede yaşayanlara evlerini terk etme çağrısı yapıldı.
8 / 9
Kaliforniya Valisi Jerry Brown, yangın söndürme çalışmalarına daha fazla kaynak aktarabilmek için bölgede olağanüstü hal ilan etti.
9 / 9
Kaliforniya eyaletinin kuzeyindeki San Francisco şehrinde alevler nedeniyle gökyüzü turuncu renkle kaplanırken, evlerin camları ve otomobillerin üzerini küller kapladı.
Yorum yaz