DÜNYA

Peskov: Putin-Trump görüşmesinde Kırım dışında her şey konuşulabilir

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile ABD Başkanı Donald Trump’ın 16 Temmuz’da Helsinki’de yapacağı görüşmede her türlü konunun ele alınabileceğini ancak Kırım’ın konuşulmayacağını söyledi.
Sitede oku

Gazetecilere Putin’le görüşecekleri ile ilgili açıklama yapan Trump, Kırım’ı Rusya’nın parçası olarak tanıyıp tanımayacağı sorusuna “Göreceğiz” yanıtını vermişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov da konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Putin daha önce birçok kez açıklamalarında da görüşme yaptığı kişilere de Kırım’ın gündem maddesi olamayacağını, hiçbir zaman da olmayacağını söyledi. Zira Kırım Rusya’nın ayrılmaz bir parçası” ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray, Trump'ın Putin'le yapacağı görüşmeden ne beklediğini açıkladı
Peskov, tüm diğer konuların diyalog ve uzlaşma arayışı için görüşülebileceğini belirterek “Putin her zaman Rusya’nın diyalog ve uzlaşma arayışından yana olduğunun altını çiziyor” dedi.

'FİKİR AYRILIKLARI DİYALOĞA ENGEL DEĞİL'

“Rusya ile ABD arasında tamamen farklı görüşlerde olunan birçok konu var. Ancak görüyorsunuz ki siyasi irade üstün geldi ve bu tür konuların ikili diyaloğu geliştirmek için engel olamayacağına yönelik anlayış güçleniyor” ifadelerini kullandı.

Yorum yaz