SAVUNMA

İncirlik Üssü'nün ABD'li komutanı Eaglin: S-400 Türkiye'nin kendi kararı ama olası sonuçları belirttik

Adana'daki İncirlik Üssü'nün ABD'li komutanı David S. Eaglin, Türkiye'nin Rusya'dan S-400 savunma füzeleri almasını değerlendirdi. Eaglin, bu kararın Türkiye'ye ait olduğunu vurgularken "S-400’lerin alınmasının Türkiye’nin, ABD ve NATO’yla olan savunma ilişkisine olası sonuçları da belirtildi" dedi.
Sitede oku

Habertürk'ten Nalan Koçak'a konuşan Eaglin'e yöneltilen sorular ve komutanın verdiği cevaplardan bir kısım şöyle:

Tamamen farazi konuşuyorum, mesela ileride İncirlik Üssü’nde Rusların S-400 hava savunma sistemlerini konuşlu olarak hayal edebiliyor musunuz?

ABD Büyükelçiliği'nden İncirlik açıklaması: Ayrılmıyoruz
Bu Türkiye’nin kararı olur, kendinizi savunma hakkınıza tamamen saygı duyuyoruz. Fakat Amerikan Savunma Bakanlığı S-400’lerle ilgili çekincelerini dile getirdi. S-400’lerin alınmasının Türkiye’nin, ABD ve NATO’yla olan savunma ilişkisine olası sonuçları da belirtildi.

Zaman zaman ABD’nin İncirlik’ten ayrılacağına dair dedikodular ortaya çıkıyor. Pentagon her defasında yalanladı ama bir kez de size sormak isterim. Ne düşünüyorsunuz?

ABD’nin İncirlik’ten ayrılmak gibi bir planı yok. Buradaki varlığımız —Türk hükümetinin de izniylemüttefikimiz ve stratejik partnerimiz olan Türkiye’yle on yıllardır devam eden çalışma isteğimizin bir sembolü.

 İncirlik, 15 Temmuz darbe girişiminin merkezi olarak görülüyor. O tarihte siz burada değildiniz ama fikrinizi sormak isterim…

Bu konuda yorum yapmayacağım.

Yorum yaz