SAVUNMA

'Suriye'de Rus ve ABD'li askerler arasında çatışma olamaz'

Rusya Dışişleri Bakanı Yardımcısı Sergey Verşinin, Suriye'de Rus ve ABD askerleri arasında herhangi bir çatışma durumunun olamayacağını belirtti.
Sitede oku

CNN: Trump, Putin'le görüşmesinde ABD'nin Suriye'den çekilmesine yönelik anlaşmaya varmak istiyor
Rusya Dışişleri Bakanlığı Ortadoğu ve Kuzey Afrika Dairesi Başkanı Sergey Verşinin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, "Doğrudan bir çatışma olamaz, böyle bir durum söz konusu değil. Aksine, herkesi teröristlere karşı koordineli bir şekilde hareket etmeye davet ediyoruz" diye konuştu.

Bu durumun 'Rusya ile ABD arasındaki ihtilafların önlenmesi için iyi ve güvenilir askeri kanalın' olmasından kaynaklandığını söyleyen Verşinin, "Amerikalılarının ve Ürdünlülerle bilgi paylaşımında bulunduğumuz Amman'daki merkez üzerinden yapılan koordinasyon da dâhil olmak üzere, onlarla işbirliği ve koordinasyon halindeyiz" ifadelerini kullandı.

'ABD'Yİ EL NUSRA'YA YÖNELİK SALDIRILAR KONUSUNDA UYARDIK'

Verşinin, askeri kanal üzerinden Fetih el Şam (El Nusra Cephesi) örgütüne yönelik saldırılar konusunda Moskova'nın  ABD'yi uyardığını belirtti.

Rus basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Verşinin, "Evet, her türlü durumlarda Amerikalı meslektaşlarımızla temas halindeyiz" diye konuştu.

Rus diplomat, 'Rusya ile ABD arasındaki ihtilafların önlenmesi için iyi ve güvenilir bir askeri kanalın' bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Bolton: Suriye'de Rusya ve ABD arasında silahlı çatışma yaşanması olası değil
'PUTİN-TRUMP GÖRÜŞMESİNİN SURİYE KRİZİNİN ÇÖZÜMÜNE KATKISI OLUR'

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump arasında yapılacak olan görüşmenin Suriye krizinin çözümüne yardım edip etmeyeceği sorusunu yanıtlayan Verşinin, "Rusya ile ABD arasındaki karşılıklı anlayışın düzelmesinin (krizin çözümüne) katkısı olması gerektiğine inanıyoruz" ifadelerini kullandı.

Rus diplomat, 'Mücadelenin devam ettirilmesi ve terör tehdidinin tamamen aşılması, ayrıca son zamanlarda bazı umut verici ilerlemelerin görüldüğü siyasi sürecin devam ettirilmesi için 2 yönde çalışıldığını' da vurguladı.

Yorum yaz