DÜNYA

Maduro'dan ABD Başkan Yardımcısı Pence'e cevap: Zehirli engerek

Latin Amerika turunda Venezüella'ya yönelik olarak "Baskı kurmanın ve sert eylemler gerçekleştirmenin vakti geldi" diyen ABD Başkan Yardımcısı Pence'e Venezüella Devlet Başkanı Maduro cevap verdi. Maduro, Pence'i engerek yılanına benzetti.
Sitede oku

Pence: Venezüella'ya baskı uygulama vakti geldi
Venezüella Devlet Başkanı Maduro, Pence'in ülkesine yönelik müdahale çağrısının ardından yaptığı açıklamada Pence'i engerek yılanına benzeterek "Zehirli engerek Mike Pence ağzını her açtığı zaman, kendimi daha güçlü hissediyorum" ifadelerini kullandı.

'SERT EYLEMLER GERÇEKLEŞTİRMENİN VAKTİ GELDİ'

Maduro, ABD'yi OPEC ülkelerinin petrol ve madeni zenginliklerini ele geçirmek için Venezüella hükümetini devirmek istemekle ve ülkeye karşı yürütülen bir dizi ekonomik savaşa öncülük etmekle suçluyor. ABD Başkan Yardımcıcı Mike Pence, Latin Amerika turunda Brezilya Devlet Başkanı Michel Temer'le ile yaptığı görüşmenin ardından Venezüella'ya yönelik yaptırımların artırılmasını savunarak "Venezüella'da demokrasiyi yeniden tesis etmek için baskı kurmanın ve sert eylemler gerçekleştirmenin vakti geldi" demişti.

Pence ayrıca Brezilya Devlet Başkanı Temer'den Venezüella hükümetine karşı kararlı eylemler gerçekleştirmesini de talep etmişti.

Öte yandan, ABD Başkanı Donald Trump, 'demokrasiyi baltalama' ve 'insan haklarını ihlal etme' gibi suçlamalarla, Maduro ve kabine mensuplarına yönelik bir dizi ekonomik yaptırım kararına imza atmıştı.

Yorum yaz