Dünya Kupası H Grubu: Kolombiya, Senegal'i 1-0 mağlup ederek son 16'ya kaldı

2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda Senegal'i 1-0 yenen Kolombiya, gruptan lider olarak çıkarken, Japonya ile aynı puan ve averaja sahip olan Senegal ise 'fair play' puanının azlığından dolayı kupaya veda etti.
Sitede oku

Dünya Kupası H Grubu son maçında Senegal'i 1-0 yenen Kolombiya, grubunu lider tamamlayarak bir üst tura yükselen taraf oldu. Senegal ise aynı puan ve aynı averaja sahip olduğu Japonya karşısında daha fazla sarı kart gördüğü için turnuvaya veda etti.

İlk yarısı golsüz beraberlikle geçilen maçın 17. dakikasında Senegal Sadio Mane ile penaltı kazandı. Sırp hakem Milorad Mazic, ‘VAR' kontrolünü yaptıktan sonra pozisyonun penaltı olmadığına karar verdi.

Mücadelenin 74. dakikasında kullanılan kornere iyi yükselen savunma oyuncusu Yerry Mina yaptığı kafa vuruşuyla topu ağlara gönderdi ve Kolombiya'yı 1-0 öne geçiren isim oldu.

Dünya Kupası tarihinde ilk: Fair-play kuralıyla Senegal elendi, Japonya tur atladı
Kalan dakikalarda başka gol olmayınca mücadele bu skorla sona erdi ve grubun diğer maçında Polonya'nın Japonya'yı 1-0 yenmesiyle Kolombiya grubu lider tamamladı.
JAPONYA, DAHA AZ SARI KART GÖRDÜĞÜ İÇİN SON 16'YA KALDI

Japonya ile aynı puana sahip olan Senegal, genel averajda eşitliğe sahip olduğu Japonya'dan daha fazla sarı kart gördüğü için grubu üçüncü sırada tamamlayarak turnuvaya dramatik şekilde veda etti.

Yorum yaz