DÜNYA

Alman medyası Trump ve Putin’in anlaşma olasılığını değerlendirdi: Avrupa için kâbus olur

Almanya’da yayınlanan Die Welt gazetesi, Rusya ile ABD arasında Brüksel’in es geçilerek varılabilecek bir anlaşmanın Avrupa için 'kâbus yaşatan bir senaryoya' dönüşüp, NATO’nun zayıflamasına yol açabileceğini yazdı.
Sitede oku

Kremlin: Putin-Trump zirvesinin yeri ve zamanı konusunda mutabakat sağlandı
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD'li mevkidaşı Donald Trump'ın yapacağı görüşmenin sonucunda Washington'un NATO'nun doğu sınırındaki tatbikatlarına katılmaktan vazgeçebileceği belirtilen haberde, Moskova'nın ise karşılığında Rusya'nın batısındaki manevralara son verebileceği kaydedildi.

Habere göre ABD'nin bu yöndeki olası kararı NATO'nun zayıflamasına ve ‘temel ilkelerinin sorgulanmasına' yol açabilecek. Bununla birlikte Moskova'nın saldırı olanaklarının değişmeyeceği, Avrupa ülkelerinden bu durumdan memnun kalmayacak başlıca 2 ülkeninse sürekli olarak ‘Rus tehdidi' uyarısında bulunan Polonya ve Baltık ülkeleri olduğu ifade edildi.

Die Welt ayrıca iki liderin gerçekleştireceği görüşmenin sonunda Rusya'ya uygulanan yaptırımların hafifletilmesi durumunda Avrupa'nın da böyle bir adım atmak zorunda kalacağını ileri sürdü.

Daha önce Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Moskova ve Washington'un Putin-Trump zirvesinin üçüncğ bir ülkede yapılması konusunda mutabakat sağladığını açıklamıştı.

Yorum yaz