DÜNYA

Kremlin: Putin-Trump zirvesinin yeri ve zamanı konusunda mutabakat sağlandı

Rusya Devlet Başkan Yardımcısı Yuriy Uşakov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın, Putin-Trump zirvesinin yeri ve zamanı konusunda mutabakat sağladığını, bununla ilgili açıklamanın yarın yapılacağını söyledi.
Sitede oku

Putin, Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Bolton'la görüştü
Moskova'da gerçekleşen Putin ve Bolton görüşmesi hakkında açıklama yapan Uşakov, tarafların Putin-Trump zirvesinin yeri ve zamanı konusunda mutabakat sağladığını ve uzun süredir beklenen zirveyle ilgili bilgilerin yarın kamuoyuna duyurulacağını belirtti.

Uşakov, "Zirvenin yapılması, hatta zirvenin tarihi ve yeri konusunda mutabakat sağlandı ve yarın ABD'li meslektaşlarımızla bu konuda açıklama yapacağız" dedi.

Putin ve Bolton görüşmesinden önce Rusya ve ABD'li yetkililerin gizli görüşmeler gerçekleştirdiğini anlatan Uşakov, bu görüşmelerde zirve yapılmasında mutabık kalındığının altını çizdi.

Uşakov, bugün Moskova'da yapılan görüşmede Putin-Trump zirvesinin gündeminde yer alacak öncelikli konuların istişare edildiğini de aktardı.

Yorum yaz