SAVUNMA

Rusya, süper nükleer torpido tasarımı fikrini yeniden inceliyor

Rus torpido tasarımcısı Şamil Aliyev, Rusya’da Prof. Andrey Sharov’a ait süper güçlü nükleer torpido fikrinin yeniden incelendiğini belirtti.
Sitede oku

Nükleer silah taşıyan tüm denizaltılar tek kareye sığdı
Sputnik'e konuşan Aliyev'in sözlerine göre, Saharov'un tasarladığı silahın amacı "Sudaki patlama sayesinde sahildeki hedeflerin yok edilmesi".

Bu fikrin daha önce kaynak eksikliği yüzünden hayata geçirilmediğini anlatan Aliyev, dünyanın hiçbir istihbaratının, Rusya'nın ‘Avangard' hipersonik sistem gibi yeni silah türlerini geliştirdiğini yalanlanmadığına dikkat çekerek, "Abartmak veya küçümsemek diplomatların işi. Ama Rusya silahtan bahsedince tüm dünya şunu iyi biliyor ki Rusya silah yapmayı biliyor. Suriye buna en iyi kanıt" dedi.

Rus askeri uzman Viktro Murahovskiy, Saharov'un sunduğu teknolojik çözümlerin yeni Rus teçhizatında uygulandığına dikkat çekerek ‘Poseidon' denizaltı drone'unu örnek gösterdi. Uzman, Poseidon'un Saharov'un torpidosundan daha gelişmiş silah olduğunu kaydetti.

Diğer yandan torpido ve denizaltı drone arasında doğrudan karşılaştırma yapmanın doğru olmadığını söyleyen Murahovskiy, nükleer motora sahip Poseidon'un sınırsız menzile sahip olduğunu, yani stratejik silah kategorisinde yer aldığını kaydederek, "Torpido ise taktik silah" dedi.

Murahovskiy, Status-6 nükleer denizaltının da Saharov'un ortaya attığı fikirlerin modern ‘reenkarnasyonu' olarak gösterilebileceğini dile getirdi.

Yorum yaz