DÜNYA

Rus vekil: Türkiye'deki siyasi istikrarın sürmesi, Türk-Rus ilişkilerinin geleceği için önemli

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Dış İlişkiler Komitesi üyesi Sergey Jeleznyak, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimleri kazanması sonrası Türkiye'de siyasi istikrarın devam edecek olmasının Türk-Rus ilişkilerinin devamı açısından önemli olduğunu belirtti.
Sitede oku

Putin'den Erdoğan'a tebrik telefonu
Jeleznyak, "Erdoğan ve Adalet ve Kalkınma Partisi'nin zaferi, Ankara'nın iç ve dış politikadaki pozisyonunu güçlendirecek. Türkiye'deki iç siyasi istikrar, halkın Cumhurbaşkanı'na ve başında bulunduğu partiye desteği, ikili ilişkilerin devamı için çok önemli" ifadelerini kullandı.

'TÜRKİYE VE RUSYA SORUMLU POLİTİKA İZLİYOR'

Uluslararası arenada istikrarsızlığın görüldüğü bu dönemde Rusya ve Türkiye'nin siyasi erdeme, halkların çıkarlarına uygun diyaloğa ve işbirliğine hazır olmaya dayanan sorumlu politika sergilediğini kaydeden Jeleznyak, sözlerini şöyle sürdürdü:

'ORTAK ÇABALAR DEVAM EDECEK'

"Türk Akımı da dahil, ekonomi alanındaki çok sayıdaki ortak projenin yanı sıra, bölgede istikrar ve güvenliğin pekiştirilmesi konusunda Türk meslektaşlarımızla ortak çaba sarf etmeyi sürdüreceğimize inanıyorum. Günümüzde Türk-Rus ilişkileri güçleniyor ve parlamentolar arası işbirliğini aktif şekilde geliştirerek bunu desteklememiz gerekiyor".

Yorum yaz