DÜNYA

İdlib sakinleri: Militanlar, Rusya'ya yönelik provokasyon hazırlığında

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezi, İdlib sakinlerinin militanların kurgu video çekimleri kullanarak provokasyon hazırlığı yaptıkları konusunda kendilerini uyardığını açıkladı.
Sitede oku

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezine gelen telefonlara göre Fetih el Şam (eski adıyla El Nusra Cephesi) tarafından İdlib'de Rusya'ya yönelik provokasyon hazırlıkları yapılıyor.

Rusya: Militanlar Doğu Guta'da kimyasal provokasyon hazırlığında
Anlatılanlara göre geçen cuma günü Ortadoğu merkezli bir haber ajansından bir ekip İdlib'e gitti. Merkezin konuya ilişkin açıklamasında "Bu grup, El Nusra Cephesi’nden teröristlerle birlikte, sanki militanlar sivilleri El Hilal el Ahmar hastanesine tahliye ediyormuş ve teröristler, Rus ve Suriye hava kuvvetlerinin saldırılarında tahrip edildiği görüntüsü verilen sivil altyapı tesislerini restore ediyormuş gibi gösteren çekimler yaptı" ifadelerine yer verildi.

Yıkımları 'doğrulayan çekimler' olarak ise terörist gruplarla çıkan çatışmalarda yıkılan konutların gösterilmesi planlandı.

Rusya'nın Suriye'deki tarafları uzlaştırma merkezini arayanlara göre bu çekimler Arap ve Batı basınında yayınlanacak, Rusya'ya yönelik yeni suçlamalar için bahane olarak kullanılacak.

Yorum yaz