DÜNYA

Esad: Rus askerler Suriye’de kalacak

Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Rusya’nın başta Suriye olmak üzere dünyanın farklı yerlerindeki askeri ve politik varlığının, Sovyetler Birliği'nin çöküşünden sonra kaybedilen küresel güç dengesinin yeniden sağlanması için önemli olduğunu belirtti.
Sitede oku

Esad: Batı yenilince kimyasal silah masallarına başvuruyor
Rus NTV televizyonuna konuşan Esad, "Suriye ve Rusya arasındaki dostluk 60'tan fazla yıldır devam ediyor. Askeri işbirliği anlaşmasının üzerinden 40 yıldan fazla zaman geçti" dedi.

Rusya ile ilişkilerde iki temel opsiyonun olduğunu söyleyen Esad, "Öncelikle Suriye ve Rusya teröre karşı mücadeleye ve dünyanın neresinde olursa olsun onu yenmeye odaklanıyor. Bu ilk opsiyonumuz ve hedefimiz" ifadelerini kullandı.

'RUSYA'NIN ORTADOĞUDAKİ VARLIĞI ÖNEMLİ'

İkinci opsiyonun uzun vadeli olduğunu kaydeden Esad, "Rusya, Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra kaybedilen küresel dengenin onarılmasında çok önemli rol oynuyor. Dünyada güç dengesinin yeniden sağlanması için Rusya'nın Suriye, Ortadoğu ve dünyanın diğer yerlerindeki askeri ve politik varlığı çok önemli" yorumunda bulundu.

Bunun sadece Rusya ve diğer küresel güçler için değil Suriye gibi küçük ülkeler için de önemli olduğunu kaydeden Esad, "Rusya'dan tüm seviyelerde beklediğimiz şey, teröre karşı mücadele ve küresel güç dengesi" dedi.

Yorum yaz