DÜNYA

Moskova ve Seul’den Rusya, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ekonomik projelerde işbirliği anlaşması

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Güney Koreli mevkidaşı Moon Jae-in’in yaptığı görüşmenin ardından yayınladıkları ortak bildiride, Moskova ve Seul’un Rusya, Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki ekonomik projeleri teşvik etmeye yönelik araştırmalar konusunda anlaşmaya varıldığı belirtildi.
Sitede oku

Putin'den 20 yıldır Rusya’ya giden ilk Güney Kore lideri Moon’a: Çabalarımız sürecek
Kremlin'in sitesinde yayınlanan ortak bildiride, "Rusya Federasyonu, Kore Cumhuriyeti ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti arasında üçlü ekonomik projeleri teşvik etmek için ortak araştırma ihtiyacını kabul eden taraflar, demiryolu, gaz ve elektrik enerji sektörlerinde bu tür araştırmaları yürütmek için uzmanlaşmış kurum ve kuruluşlar aracılığıyla işbirliği yapma konusunda anlaşmaya vardı" ifadelerine yer verildi.

Bildiride ayrıca, "Güney Kore Devlet Başkanı Moon Jae-in, Rusya'ya ve halkına misafirperverliği için minnettar olduğunu belirtti ve Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'i uygun bir zamanda Güney Kore'yi ziyaret etmeye davet etti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'se daveti minnetle kabul etti. Ziyaret tarihleri diplomatik kanallar aracılığıyla koordine edilecek" dendi.

Yorum yaz