DÜNYA

Nijeryalı papaz, Dünya Kupası için 2 bin dolar istiyor

Nijerya'da bir papaz, müritlerinden, futbolcuların Dünya Kupası'nı kazanmalarına yardımcı olacak bir 'dua savaşçısı bölüğü' göndermek için 2.000 dolardan fazla para ödemeye çağırdı.
Sitede oku

Kendisini peygamber ilan eden Tommy Yisa Aika isimli Nijeryalı bir din adamı, hafta başında yaptığı açıklamada, Nijerya milli takımının Hırvatistan maçını 'tanrının cezalandırması sonucunda' kaybettiğini iddia etti. Aika'ya göre tanrı Nijerya milli takımını 'beyaz bir antrenör' olan Gernot Rohr'la çalıştığı için cezalandırdı.

Ancak Aika, kendisine 750 bin naira (2.92 dolar) para verildiği takdirde Nijerya milli takımının durumu kurtararak Dünya Kupası'nı kazanan ilk Afrikalı takım olabileceğini öne sürdü. 

Dünya Kupası'nda, Hırvatistan Nijerya'yı 2-0 mağlup etti
PARAYI BOZUKLUK ŞEKLİNDE İSTEDİ

Bir televizyon kanalına verdiği röportajda "İhtiyacım olan şey 750 bin naira. Bu parayla dini materyaller alacağım ve aynı zamanda dua savaşçılarıma ücret ödeyeceğim" ifadelerini kullanan papaz, parayı da bozukluk şeklinde istedi.

Aika, savaşçı grubunun harekete geçmek üzere hazırda beklediğini iddia etti ve "Böylece, Nijerya için turnuva boyunca yok edilen ilahi iyilik geri kazanılabilir" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz