DÜNYA

Gazeteci Ece Sevim Öztürk, FETÖ'ye yardımdan tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Ece Sevim Öztürk, 'FETÖ'ye üye olmamakla birlikte örgüte yardım etmek' suçlamasıyla tutuklandı.
Sitede oku

Gazeteci Ece Sevim Öztürk, FETÖ'den gözaltına alındı
İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan gazeteci Öztürk, emniyetteki işlemlerinin ardından İstanbul Adliyesi'ne getirildi.

Burada soruşturmayı yürüten savcılık, gazeteci Öztürk'ü FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu ve bu eylemin süreklilik arz ettiği gerekçesiyle 'Örgüt içindeki hiyerarşik yapıya dahil olmamakla birlikte, örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan tutuklanması talebiyle hakimliğe sevk etti.

Öztürk, çıkarıldığı Nöbetçi İstanbul Sulh Ceza Hakimliği'nce tutuklandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu'nca, Öztürk hakkında, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sonrasında bir sosyal paylaşım sitesi üzerinden FETÖ lehine paylaşımlarda bulunduğu iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı.

Çağdaş Ses sitesinin yayın yönetmenliğini yapan Öztürk, son dönemde 15 Temmuz soruşturmalarında yaşananlara ilişkin yazılarıyla dikkat çekmişti.

Gazeteci Öztürk, soruşturma kapsamında, 8 Haziran'da gözaltına alınmıştı.

Yorum yaz