MULTİMEDYA

Dünyanın farklı ülkelerinde Ramazan Bayramı coşkusu

Sitede oku

Bayram coşkusunun yaşandığı dünyanın farklı ülkelerinden kutlama görüntüleri, Sputnik’in seçkisinde.

1 / 10
İran'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için çocuklarıyla beraber başkent Tahran'ın güneyinde bulunan Şah Abdülazim Hasani Türbesi'ne akın etti.
2 / 10
Azerbaycan'da İlahiyyat, Karaçukur ve Tezepir camileri ile Gök Mescit sabahın erken saatlerinde itibaren bayram namazı kılmak isteyen vatandaşların akınına uğradı. Başkent Bakü'nün en büyük camilerinden Haydar Camisi de bayram namazı kılmak isteyenlerle doldu.
3 / 10
Türkiye'de Ramazan Bayramı'nın ilk günü vatandaşlar bayram namazında camilere akın ederek, birbirleriyle bayramlaştı.
4 / 10
Bayram coşkusunu yaşayan Irak'ın başkenti Bağdat'ta çeşitli kutlamalar yapıldı, bol bol ikramlar dağıtıldı.
5 / 10
Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te on binlerce Müslüman, bayram namazını Başbakanlık binası önündeki meydanda kıldı.
6 / 10
Kenya'daki Müslümanlar, Ramazan Bayramı namazını kılmak için çocuklarıyla beraber başkent Nairobi'deki Sir Ali Muslim Club adlı okulun futbol sahasına akın etti.
7 / 10
Afganistan Devlet Başkanı Eşref Gani'nin 20 Haziran'a kadar Taliban'a yönelik geçici ateşkes ilan etmesinin ardından Taliban'ın da Ramazan Bayramı'nda üç günlük ateşkes kararından mutlu olan Afgan halkı, camileri doldurdu. Binlerce kişinin katıldığı namazdan sonra toplu bayramlaşma töreni düzenlendi.
8 / 10
Suriye'nin Tartus kentinde kılınan bayram namazı sonrası düzenlenen bayramlaşma törenine Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad da katıldı.
9 / 10
Dünyanın en yoğun Müslüman topluluğuna sahip 260 milyon nüfuslu Endonezya'da Müslümanlar, bayram namazını kılmak için camileri doldurdu. Ülkede dini bayramlarda yöresel kıyafetler ve renkli giyinme geleneği sürdürülürken, bayram namazlarına kadınlar da katıldı.
10 / 10
Rusya'nın başkenti Moskova'da bayram namazı için camileri dolduran Müslümanlar, caddelerde saf tuttu.
Yorum yaz