DÜNYA

Medvedev: Rusya ve Ermenistan arasındaki ilişkiler dinamik şekilde gelişiyor

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, Rus-Ermeni ilişkilerinin iki ülke tarafından koordine edilen senaryoya uygun olarak ve dinamik şekilde geliştiğini söyledi.
Sitede oku

Putin, Paşinyan'la buluştu: İlişkilerin eskiden olduğu gibi dinamik şekilde gelişmesini umuyoruz
Moskova'da Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüşmesinin başında konuşan Medvedev, "Ermenistan, yakın müttefikimiz, Kolektif Güvenlik Anlaşması Örgütü'nde (KGAÖ) işbirliği yapıyoruz ve koordine edilen senaryo dahilinde ilişkileri geliştiriyoruz. Sosyal ve ekonomik alanların yanı sıra diğer alanlarda ilişkilerin gelişimini koordine ediyoruz" dedi.

Medvedev, Rusya ve Ermenistan hükümetlerinin ikili ilişkileri daha da ileriye taşımayı hedeflemesi gerektiğini belirterek şu ifadeleri kullandı: "İlişkilerimiz kendinden emin ve dinamik bir şekilde gelişiyor. Bu elbette Avrasya Ekonomik Birliği'ndeki (AEB) işbirliğimizle bağlantılı. Rus ekonomisinin son dönemde çok iyi göstergeler elde etmesi ve gelişmesi de bunda etkili oldu. Şüphesiz bu, ikili işbirliğinin sonucu."

Paşinyan’dan Rusya’yla ilişkilerde yeni dönem ilanı
PAŞİNYAN: İKİLİ İLİŞKİLER ÖZEL OLMAYA DEVAM EDECEK

Nikol Paşinyan da, Rus-Ermeni ilişkilerinin özel olduğunu ve öyle kalmaya devam edeceğini ifade etti.

Paşinyan, ilişkilerin ekonomik açıdan gelişeceğinden de emin olduğunu kaydederek, "Ermenistan'ın amacı, AEB'yi daha etkili kılmak. Bunun için etkili çalışma yürüteceğiz ve o zaman işbirliğimiz daha da etkili olacak" dedi.

Yorum yaz