Katılımcı 32 takım, şampiyonanın biteceği 15 Temmuz’a kadar, Moskova dışında ev sahibi diğer kentler de St. Petersburg, Kaliningrad, Kazan, Volgograd, Nijniy Novgorod, Samara, Saransk, Ekaterinburg, Rostov na Donu ve Soçi kentlerinde 64 maça çıkacak. Dünya Kupası’nda her biri 4 takımdan oluşan 8 grup var. Bu takımlardan en iyi ikisi son 16’ya yükselecek.
Turnuva için Rusya’ya 1 buçuk milyondan fazla taraftarın gelmesi ve ekranları başında 3 milyar kişinin maçları seyretmesi bekleniyor.
Her şampiyonada olduğu gibi bu kez de tüm dünya kimin kazanacağını görmek için heyecanlı bir bekleyişte. Almanya, Brezilya, Euro 2016 şampiyonu Portekiz ve ikincisi Arjantin, Belçika, Polonya ve 1998 şampiyonu Fransa en gözde takımlar arasında.
Ayrıca 2014 şampiyonu Almanya, bu yıl da galibiyeti alarak 1962’den beri arka arakaya şampiyon olan ilk takım olmak istiyor. Her Dünya Kupası’na katılma hakkı kazanan tek takım olan Brezilya ise 6. kez şampiyon olup rekorlar kitabına adını yazdırmak niyetinde. 2002’den beri şampiyonayı kazanamayan Brezilya’nın umutları yüksek olsa da, geçen yıl Barcelona’dan Paris St-German’a 200 milyon euro gibi rekor miktara transfer olan ünlü futbolcu Neymar, kırık ayakla geri döndü.
Ev sahibi Rusya da FIFA dünya sıralamasının en gerisinde, yani 70. sırada ama takımın bu yıl bir atılım yapması umuluyor.
Son Dünya Kupası’nda 8 maçtan yalnızca 1’ini kazanan İngiltere de 2010 Şampiyonu İspanya gibi beklentinin yüksek olmadığı takımlar arasında.
RONALDO’NUN DA MESSİ’NİN DE GÖZÜ ŞAMPİYONLUKTA
TURNUVANIN YENİ ÇOCUKLARI: PANAMA VE İZLANDA
YILLAR SONRA DÖNENLER VS ŞAMPİYONAYA KATILAMAYANLAR
TÜRKİYE YİNE KATILAMADI
Dünya Kupası finaline sadece 2 kez kalan Türkiye bu yıl yine sıralamaya giremedi ancak Süper Lig’de forma giyen çok sayıda futbolcu ülkeleri için şampiyonada ter dökecek. Türkiye 2002’de üçüncülüğü elde etmişti.
HAKEMLERE YARDIM İÇİN ÖZEL TEKNOLOJİ
TARAFTAR GÜVENLİĞİ: RUSYA’NIN SÖZÜ VAR
GÜVENLİK İÇİN TÜM İMKÂNLAR SEFERBER EDİLDİ
Öte yandan olası bir terör saldırısını önlemek için ordu, donanma ve hava kuvvetleri de harekete geçirildi. Rusya Güvenlik Servisi (FSB) şampiyona öncesinde çok sayıda terörle mücadele operasyonu gerçekleştirdi. Rus bilim insanları Dünya Kupası için Alantim isimli bir güvenlik robotu geliştirdi. İngilizce konuşabilen robot, yabancı taraftarlara bilgi verip olası bir arbedede polise bilgi aktararak olayları çözümleyebiliyor.
Diğer taraftan şampiyona sırasında güvenliği sağlaması için Moskova’da bir Polis İşbirliği Merkezi açıldı. Merkezde 32 ülkeden güvenlik güçleri temsilcileri yer alacak. Dünya Kupası’nın Organizasyon Komitesi Başkanı Arkadiy Dvorkoviç de şampiyona için tüm güvenlik sistemlerinin hazır olduğunu ve bugünden itibaren güvenlik alanında özel moda geçileceğini ifade etti.