Pompeo, Güney Kore Dışişleri Bakanı Kang Kyung-wha ve Trump'ın Güney'deki tatbikatları bitirecek olmasına çok da olumlu yaklaşmayan Japonya Dışişleri Bakanı Taro Kono'yu zirve ve sonuçları hakkında bilgilendirmek için Güney Kore'nin başkenti Seul'e gitti. Toplantının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Pompeo "Başkan Trump nükleer silahsızlanma ve yaptırımların kaldırılmasının sıralaması konusunda oldukça açıktı" dedi. Pompeo "Önce nükleer silahlar tamamen imha edilecek, ancak ondan sonra yaptırımlar kaldırılacak" diye devam etti.
Pompeo, Seul'de yine kendisine eşlik eden gazetecilere yaptığı açıklamada da Kuzey Kore'den gelecek 2 yıl içinde büyük adımlar beklediklerini vurgulayıp "Gelecek 2.5 yılda nükleer silahsızlanma hedefine ulaşacağımız konusunda umutluyuz" diye konuştu.
Bu arada Norveçli milletvekilleri Christian Tybring-Gjedde ve Per-Willy Amundsen, Trump’ı Nobel Barış Ödülü'ne aday gösterdi.
Gerekçesi ise 'Kuzey ve Güney Kore arasında uzlaşma ve barışın sağlanması ve bölgedeki silahsızlanma için çok büyük ve önemli bir adım atması.'
ABD'NİN ESKİ RUSYA BÜYÜKELÇİSİ'NDEN DE 'ŞARTLI NOBEL' AÇIKLAMASI
Bununla birlikte ABD’nin eski Rusya Büyükelçisi Michael McFaul da Trump’ı Nobel Barış Ödülü’ne aday göstereceğini ifade etti. McFaul, Twitter’dan yaptığı açıklamada "Singapur’daki zirve Kuzey Kore’nin nükleer silahsızlandırılması yönünde garanti veren güvenilir bir anlaşmaya yönelik ilk adım haline gelirse, Nobel Komitesi’ne Trump’ın adaylığı için yazacağım" ifadelerini kullandı.