DÜNYA

ABD'de gökdelene tırmanan rakun 'kahraman' ilan edildi

ABD'nin Minnesota eyaletindeki St. Paul kentinde 23 katlı bir gökdelene tırmanan rakun gösterdiği cesaret nedeniyle internet fenomeni oldu. Uzun uğraşlar sonucu sıkıştığı yerden çatıya ulaşmaya başaran ve sonrasında yakalanan rakunun 2 gün süren yolculuğu sosyal medyada ilgiyle takip edildi
Sitede oku

Minnesota eyaletinin St. Paul kentinde bir rakunun 23 katlı apartmanın dış cephesinde sıkıştığı yerden çatıya kadar, arada dinlenerek ama pes etmeden yaptığı tırmanış sosyal medyayı salladı.

​Hayvanın yaklaşık 2 gün süren yolculuğu için tırmandığı UBS binasının yakınındaki MPR radyosuna atıfla Twitter'da #MPRraccoon etiketi oluşturuldu.

​Sosyal medyanın yanı sıra ABD ulsual medyası ve yerel basının da yer verdiği yolculuğu izlemek için kimi Minnesotalılar binanın önünde giderek gelişmeleri izledi.

​Rakun uzun süre sonra kendisini içi kedi maması dolu bir tuzağın beklediği çatıya ulaşmayı başardı.

​Binanın içindekiler de rakunun uzun yolculuğunu fotoğraflayarak sosyal medyada paylaştı. Yetkililer binada yaşayanları rakunun saldırgan olabileceği endişesiyle camları açmamaları konusunda da uyardı.

​Hatta bir sosyal medya kullanıcısı 'Görevimiz Tehlike' filminin müzikleriyle rakunun macerasını kısa bir videoyla özetledi.

​ABD'de rakunlar oldukça yaygın ancak genellikle ara sokaklarda ya da çöp tenekelerini karıştırken görülüyorlar. Uzmanlar bir rakunun kendisini tehdit altında hissetiğinde çeşitli yapılara tırmandığını da vurguladı. 

Doğal hayatta bir rakun 7 ila 10 gün açlık ve susuzluğa dayanabiliyor.

Bir rakunun bir gökdelene tırmanması ise oldukça olağandışı bir durum. Çatıya ulaştığında yakalanan rakunun yetkililere teslim edileceği açıklandı.

Yorum yaz