DÜNYA

Rusya’nın geleceği hakkında konuşan Putin: Her şey çok güzel olacak

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın geleceğinin çalışkan ve yetenekli insanlar tarafından sağlama alındığını, her şeyin çok güzel olacağını söyledi.
Sitede oku

Rusya'daki Zafer Günü kutlamalarında havai fişek gösterileri
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 12 Haziran Rusya Günü'nde, Rusya için önemli isimlere ödül takdim etti.

Törende konuşan Putin "Bugün, Rusya Günü. Her birimiz kuşkusuz ülkemizin, vatanımızın geleceğini düşünüyoruz. Geleceğin temelleri bugün atılıyor. Bu temel, çalışkan, harika ve yetenekli insanlar tarafından atılıyor. Ödül takdim ettiklerimiz gibi böyle mimarlar olduğu sürece bu geleceğin sağlama alındığını görüyoruz. Her şey güzel olacak" ifadelerini kullandı.

RUSYA'DA BİR GELENEK

Rusya Günü'nde geleneksel olarak bilim, eğitim, kültür-sanat ve daha birçok alanda önemli başarılar elde eden isimlere ödül veriliyor.

Bu yıl beşeri faaliyetler alanında ödül sahibi Aleksandr Puşkin Rusya Devlet Güzel Sanatlar Müzesi Başkanı İrina Antonova oldu.

Rusya'da kutlanan Ulusal Birlik Günü'ne 1.5 milyonun üzerinde kişi katıldı
Bilim ve teknoloji alanında ise 5 isme ödül verildi. Rusya Bilimler Akademisi'nden Mihail Alfimov, Sergey Gromov ve Aleksandr Çibisov çok moleküllü cihaz ve makineler geliştirdiği için ödül aldı. Sağlık Bakanlığı endokrinoloğu İvan Dedov da endokrinoloji alanındaki çalışmalarından dolayı, biyolog Yevgeniy Rogayev de kalıtsal hastalıklara yol açan gen ve moleküler genetik mekanizmaları buluşundan dolayı ödüllendirildi.

Kültür-sanat alanında ise Kaliningrad Dünya Müzesi Müdürü Svetlana Sivkova, St. Petersburg Filarmoni Akademisi Sanat Yönetmeni Yuri Şostakoviç Temirkanov, St. Petersburg Akademisi Bale Tiyatrosu Sanat Yönetmeni Boris Ayfman ödül aldı.

Rusya Federal Sovyet Sosyalist Cumhuriyeti parlamentosunun, 1990 yılında Sovyetler Birliği'nden egemenliğini ilan ettiği 12 Haziran 'Rusya Günü' olarak kutlanıyor.

1991 yılında Boris Yeltsin de Rusya Federasyonu'nun ilk devlet başkanı olarak seçilmişti.

Rusya Günü, 2002 yılından beri ülkede resmi bayram niteliği taşıyor.

Yorum yaz