DÜNYA

Kadıköy'de öldürülen Tarçın'ın heykeli dikildi

İki yıl önce ters yönde giden bir otomobil tarafından ezilerek öldürülen Kadıköy'ün Moda semti sakinlerinin dostu sokak köpeği Tarçın'ın heykeltıraş İskender Giray tarafından yapılan heykeli Moda'ya konuldu.
Sitede oku

Ünlü kedi Tombili’nin heykeli açıldı
Kadıköy Ferit Tek Sokak'a ters yönden giren araç, uyuyan Tarçın'ı ezdikten sonra yaklaşık iki metre sürüklemiş, araç daha sonra kaçarak uzaklaşmıştı. Kazanın ardından Tarçın, mahalleli tarafından kliniğe yetiştirilmeye çalışıldıysa da kurtarılamamıştı.

İsmini renginden alan ve 18 yaşında olduğu düşünülen Tarçın'ın heykeli, "Kadıköylüler için vefa bir semt adı değildir" ifadeleriyle Kadıköy Belediyesi tarafından duyuruldu.

​Moda sakinleri tarafından çok sevildiği bilinen Tarçın'ın heykeli Modalı heykeltraş İskender Giray tarafından yapıldı.

Tombili'nin heykeli eski yerine döndü
Posta'nın haberine göre Giray, Tarçın heykeliyle ilgili olarak yaptığı açıklamada "Ben de köpek sahibi biri olarak yaşanan olaydan son derece rahatsızım. Moda'da hayvan gönüllüleri olan Sennur Ulugönül ve Mine Vural heykel yapma fikriyle ilgili benimle iletişime geçtiler. Bu konuda yardım etmek istediğimi belirttim. Yapacağım heykeli bedel talep etmeden seve seve yapacağımı söyledim. Tarçın heykeli yoruma açık bir çalışma değil. Olayı canlandırmak ya da olayın üzerine gitmek amacım yok. Sadece Tarçın'ını ölümsüzleştirecek bir anıt olmasını istiyorum. Heykeli, Tarçın'ın her zaman yattığı olan köşeye koymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Yorum yaz