DÜNYA

Merkel ve Trump'ın G7 zirvesindeki fotoğrafı sosyal ağları salladı: 'Bin kelimeye bedel'

ABD Başkanı Donald Trump ve Almanya Başbakanı Angela Merkel'in objektife yansıyan görüntüsü, Batı medyası ve sosyal ağ kullanıcılarının dikkatini çekti.
Sitede oku

Fotoğrafta, etrafında Avrupalı liderlerin bulunduğu Almanya Başbakanı Angela Merkel'in masada oturan ve yanında Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un durduğu ABD Başkanı Donald Trump'a sert bir bakış attığı görülüyor. Ortadaysa kollarını bağlamış Japonya Başbakanı Şinzo Abe var.

Trump: G7 zirvesinde Rusya da olmalı
Instagram'da ‘İki çalışma toplantısı arasında spontane bir karşılaşma' başlığıyla yayınlanan fotoğraf hakkında USA Today ise, "Eğer bu fotoğraf bin kelime etseydi, Angela Merkel'in söyleyecekleri olurdu" yorumunda bulundu.

Time dergisine göreyse bu fotoğraf, Trump'ın G7 zirvesine karşı tutumunu mükemmel bir şekilde yansıtıyor. Dergi, "Başkanı bu fotoğrafta zayıf ve savunma gardı takınmış biri olarak düşünmek kolay. Kolları bağlı, herkes ayaktayken kendisi oturuyor" ifadelerini kullandı.

Bolton ise fotoğrafı Twitter'da yayınlayarak, altına "Diğerlerinin Amerika'nın bankaları olmasını beklediği bir G7 zirvesi daha. Başkan bugün tutumunu net bir şekilde ortaya koydu. Ondan bu kadar" açıklamasını yazdı.

Bolton'un yayınladığı mesaja yorum yazan Wil This Never End, "Başkan, kaprislerinden usanan öğretmeninin fırça attığı sabırsız bir çocuğa benziyor. Sizse sadece şaşırmış görünüyorsunuz" ifadelerini kullandı.

Birçok Twitter kullanıcısıysa fotoğrafı kendi yorumlarıyla birlikte paylaştı.

Rebecca Jeffery-Jones, ‘Bin kelimeye bedel' mesajını yazdı.

​Amee Vanderpool adlı kullanıcıysa, "Hiç kimse Merkel'in şu anki kadar başarısız bir hafta sonu geçirmiyor" ifadesiyle dikkat çekti.

​Denizcan Grimes ise, "Hepimiz Angela Merkel'iz" ifadelerini paylaştı.

​Gazeteci Michael Weiss ise şakacı bir tonla, "Merkel'in Trump'a Alman komandolarının Melania'yı Beyaz Saray'dan kurtardıklarını yavaşça bildirmesine saliseler kala" ifadelerini kullandı.

​I couldn't resist. This photo was just so Norman Rockwell.#G7#G7Summit#G72018pic.twitter.com/U6rAD6hXae

Yorum yaz