DÜNYA

Putin: Skripal olayı konusunda gevezelik bırakılıp gerçek işbirliğine geçilmeli

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızının zehirlenmesi hakkında G7'de hiçbir şey söylenmediğini, konuyla ilgili gevezeliğin bırakılıp gerçek bir işbirliğine geçilmesi gerektiğini belirtti.
Sitede oku

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) zirvesinin gerçekleştiği Çin'in Qingdao kentindeki basın toplantısında konuşan Putin, G7'nin Rusya'yı 'istikrarsızlaştırıcı eylemlere son verme' çağrısına ilişkin açıklamada bulundu.

Rusya: İngiltere, Skripal olayını çarpıtmaya, OPCW’yi kullanmaya çalışıyor
Putin, "İstikrarsızlaştırıcı olaylarda, özellikle de Skripal olayı gibi bir takım başka olaylarda, herkes Londra ile dayanışma gösterdi. Konuyla ilgili yine net hiçbir şey söylenmedi. Herkes ‘büyük ihtimalle' diyor. Bu konuda yapılan dayanışma zayıf bir temel üzerinde. Bana kalırsa tüm bu gevezelik, yaratıcılık sona ermeli ve gerçek işbirliğine yönelik net meselelere geçilmeli" ifadelerini kullandı.

Eski Rus ajan Sergey Skripal ve kızı Yuliya 4 Mart'ta Salisbury'de zehirlenmişti. Londra, ikilinin askeri düzeyde bir sinir gazıyla zehirlendiğini ve bunun arkasında ‘büyük ihtimalle' Rusya olduğunu ileri sürmüştü. Londra'ya destek veren çok sayıda ülke de İngiltere ile birlikte Rus diplomatları sınırdışı etmişti.

Yorum yaz